I Z V J E Š T A J O AKTUELNOJ SITUACIJI U OBLASTI ZAŠTITE I SPASAVANJA NA PODRUČJU TUZLANSKOG KANTONA ZA 05.07.2017. godine u 0800 sati

Vodostaj na HA Modrac                                                                                         

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 197,94 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je identičan. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

 

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M – 18 Živinice Zbog radova na rekonstrukcije raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

 

Požari

Prema izvještajima OC SCZ na području Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice u protekla 24 sata, osim 4 tehničke (PVB Tuzla) imale su i jednu intervenciju na gašenju požara i to : Općina Banovići, VJ Banovići imala je jednu intervenciju na gašenju požara, sijeno u naselju Čubići. Požar je lokalizovan i ugašen.

 

NUS

Doboj Istok

Dana 28.06.2017. otpočela je realizacija projekta manuelnog deminiranja na prostoru MZ Lukavica. Projektom Lukavica Rijeka-Sofići ID 1390 bit će deminirano 15,227 metara kvadratnih kontaminiranog prostora. Investitor je Vlada SAD-a a izvođač UG “Demira” iz Orašja.