Servisne informacije 12. juli Srebrenik i TK

-Vrijeme jutros u Srebreniku sunčano i toplo. Temperatura izmjerena u 0700 sati u Srebreniku iznosi 19°C a najviša dnevna do 34°C. Relativna vlažnost vazduha je 85 %, vjetar ZSZ smijera brzine do 7 km/h, atmosferski pritisak 1015,0 mb, vidljivost 15 km.

  • Prema izvještaju iz PS Srebrenik u protekla 24 sati je zabilježen jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u mjestu Luka, jedno krivično djelo nasilje u porodici u mjestu Sladna, a nije zabilježena niti jedna saobraćajna nesreća

-U toku protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala 3 intervencije i to: – Dostava pitke vode u G. Tinju dvije cisterne – Požar na niskom rastinju u mjestu Sladna-Ibrići – U protekla 24 sata hitna služba Srebrenik obavila je 79 pregleda,sanitet za UKC Tuzla vozio 3x . – U toku protekla 24 sata operativnom centaru Srebrenik nije bilo prijavljeno novih klizišta kao niti drugih prirodnih nesreća -Sve putne komunikacije na opštini Srebrenik su prohodne i saobraćaj se odvija bez većih zastoja.

U protekla 24 sata rođeno je 12 beba, četiri djevojčice i osam dječaka u porodilištu UKC-a Tuzla.

MUP TK – Javni red i mir narušen pet puta, evidentirano je šest krivičnih djela, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.