Preminuo legendarni glumac Ljubiša Samardžić

Slavni glumac Ljubiša Samardžić preminuo je u Beogradu u 81. godini poslije teške bolesti, prenijeli su beogradski mediji.

Slavni glumac dugo se borio s opakom bolešću, ali nažalost u posljednjih nekoliko mjeseci njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo.

 

Bio je gotovo mjesec dana na bolničkom liječenju u Kliničkom centru Srbije, na Odeljenju hematologije, jer je njegovo zdravstveno stanje bilo izuzetno loše.

 

On je u decembru prošle godine imao tešku operaciju tumora na mozgu i tada su ljekari imali optimistične prognoze. Ipak njegovo zdravstveno stanje se svakim danom sve više komplikovalo, na Kliniku za hematologiju smješten je zbog leukopenije, smanjenog broja leukocita u krvi i hronične limfocitne leukemije od koje je Samardžić bolovao.

 

Rođen je 1936. godine u Skoplju u porodici rudara koji su radili u rudniku ugljena Jelašnica kod Niške Banje. Povremeno je u gimnaziji radio kako bi izdržavao porodicu..

 

Ljubiša Samardžić je studirao pravo, a potom je prešao na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Debitirao je na filmu 1961. godine, gdje je glumio u filmu “Igre na skelama”.

 

Ostat će, između ostalog, zapamćen po ulogama u filmovima i serijama Vruć vetar, Kuda idu divlje svinje, Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, Bitka na Neretvi, Jutro, Bombaši, Rad na određeno vreme i mnogim drugima.