Zvanično otvorena skijaška sezona na Bjelašnici, olimpijskoj ljepotici samo fali snijeg

“Nismo mogli utjecati na vremenske prilike, odnosno neprilike za nas. Da je bila temperatura ispod nule krenuli bismo s vještačkim osnježivanjem, ali nismo bili u mogućnosti to uraditi proteklih dana jer je temperatura bila iznad nule. Očekujemo bolje vremenske uvjete sutra, eventualno prekosutra ili u utorak i onda će naši posjetioci već od ponedjeljka, eventualno utorka moći skijati i koristiti naše usluge”, rekao je za Klix.ba direktor preduzeća ZOI’84 Midhat Hubijar.

Istakao je kako je preduzeće ZOI’84 ove godine u potpunosti spremno te kako su ski staze spremne, proširene, uređene i ispeglane. Osim toga, dodaje, spremni su topovi, u akumulaciji ima vode, a vertikalni transport je u funkciji.

“S obzirom na vremenske uslove relativno ima posjetilaca na Bjelašnici. Nismo ni očekivali više, a na zadovoljstvo posjetilaca u funkciji je šestosjed kojim se neki vozaju”, rekao je.

Hubijar nam je, između ostalog, rekao i kako je izuzetno zadovoljan do sad urađenim.

“Ponosni smo na završeni projekt. Sigurno smo u konkurenciji i ne zaostajemo od svih najmodernijih skijališta kako u Evropi, tako i svijetu. To ćemo dokazati u narednoj zimskoj sezoni”, rekao je Hubijar.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo ove godine je organizira dvodnevni događaj otvorenja ski sezone na Bjelašnici. Danas je na olimpijskoj ljepotici upriličen animacijski program KIDS387 i maskote te cjelodnevna zabava uz sportske i kreativne aktivnost, a sutra sve posjetioce očekuje Šankanje uz koncert Zabranjenog pušenja.