30.4 C
Srebrenik
Utorak, 27 Jula, 2021

Spriječen nezakonit transport tekstilne robe u BiH

granicna-policija

Tokom kontrole pripadnika Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad 23. oktobra oko 18 sati u graničnom pojasu Pobrđe na području opštine Bratunac, vozač teretnog motornog vozila Opel, bh. registarskih oznaka, Đ. A. (1985.) je izjavio da ne posjeduje dokumente za vozilo, a nakon što su službenici u prtljažniku primjetili veću količinu sirovog mesa, Đ. A. je nastavio voziti u pravcu Bratunca.Nakon toga, granični policajci su pratili vozilo koje se zaustavilo pored mesnice u vlasništvu njegovog oca Đ. I., te zajedno sa njim i jednim radnikom počeo istovarati meso. Kada su policijski službenici pokušali spriječiti istovar, oni su pružili fizički otpor uz psovke i vrijeđanje policijskih službenika.

O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH. Đ. A. je ispitan u svojstvu osumnjičenog i protiv njega Tužilaštvu BiH bit će podnesen izvještaj zbog kaznenog djela “sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje“. Vozilo i mesnicu u Bratuncu osiguravajuju službenici Policijske stanice Bratunac MUP-a RS. O događaju je upoznat dežurni Republički inspektor, koji će izvršiti pregled vozila i mesnice.

U okviru operativne akcije “Laufer“ pripadnici Jedinice granične policije Trebinje 23. oktobra 2013. godine u graničnom pojasu na području Bileće spriječili su nezakonit transport veće količine tekstilne robe i prehrambenih proizvoda u Bosnu i Hercegovinu.

Roba je otkrivena u teretnom motornom vozilu, registracijskih oznaka BiH, kojim je u trenutku granične kontrole upravljao P. G. (1966.), državljanin BiH. Osoba i vozilo dovedeni su u sjedište JGP Trebinje, gdje je utvrđeno da ne posjeduje potrebnu dokumentaciju za svu robu koja je otkrivena u vozilu.

O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH po čijem je nalogu, zbog počinjenog carinskog prekršaja, predmet ustupljen Upravi za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

Prilikom predaje robe službenici GP BiH i UIO BiH su utvrdili da se radi o robi koja je pretežno turskog i kineskog porijekla, saopćeno je iz Granične policije BiH.

 

 

Vijesti

Dnevni bilten o broju novozaraženih u TK

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu evidentirano je pet novozaraženih korona virusom od testiranog 271 uzorka. Tri novozaražene osobe su iz Živinica, te po...

Zukić: Ako ga delegati izglasaju zakon o obrtu stupit će na snagu

Delegati Parlamenta Federacije BiH sutra će razmatrati Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH. – Ukoliko ga izglasaju bit će omogućeno da stupi...

Region “trese” inflacija, cijene u BiH nastaviće da rastu

U regionu zapadnog Balkana je proteklih mjeseci nakon više godina deflacije došlo do naglog povećanja cijena, navedeno je u novom kvartalnom izvješaju o stanju...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave