21.2 C
Srebrenik
Ponedjeljak, 26 Jula, 2021

Magistrica Amra Ibrić iz Srebrenika nagrađena u Beču

Amra Ibric iz Srebrenika

Mlada magistrica farmacije Amra Ibrić iz Srebrenika, kao najbolji apsolvent Fakulteta za farmaciju Univerziteta u Beču, ovogodišnji je dobitnik nagrade koju joj je, za izuzetne zasluge tokom studiranja, dodijelilo austrijsko ministarstvo za nauku i istraživanje, piše Dnevni avaz.

Jedina s Balkana

Ibrić je farmaciju završila godinu prije roka, s prosjekom 1,1, što odgovara bosanskom prosjeku 9,9. Kao tako uspješnu, rektor Univerziteta predložio ju je za prestižno priznanje,  koje joj je donijelo i novčanu nagradu od 2.500 eura.

Među 64 nagrađena apsolventa u Austriji, koji su fakultet završili u akademskoj  2012/2013. godini, Amra Ibrić jedina je koja dolazi ne samo iz BiH nego s prostora Balkana.

– Svakako da mi je drago zbog priznanja i nagrade koju sam dobila. Imala sam sve uvjete da budem dobar student i to sam iskoristila. Nadam se da ću upisati doktorski studij i tako produbiti svoja znanja u oblasti za koju sam se opredijelila – kazala nam je jučer Amra.

Ova skromna djevojka iz Srebrenika, svojevremeno učenica generacije u Gimnaziji “Mustafa Novalić” u Gradačcu, jedna je od rijetkih koji tokom svog srednjoškolskog obrazovanja nisu dobili ocjenu nižu od pet.

Novi pripravnik

Kao magistar farmacije u Beču, Ibrić već odrađuje pripravnički staž, a s obzirom na postignuća tokom studija, profesori su je na fakultetu angažirali kao demonstratora.

Vijesti

Nedžad Husić nije uspio osvojiti bronzanu medalju

Taekwondoista Bosne i Hercegovine Nedžad Husić (19) danas je na Olimpijskim igrama poražen od turskog takmičara Hakana Rečbera, i tako ostao bez bronzane medalje. Husić...

NATO ostaje predan partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom

NATO ostaje predan partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom i pomirenju u zemlji, rečeno je Feni iz sjedišta NATO-a u Briselu. ”Genocid u Srebrenici bio je...

U nesreći kod Slavonskog Broda deset poginulih

Broj poginulih u jutrošnjem slijetanju autobusa na autocesti kod Slavonskog Broda porastao je na deset, obavijestila je u nedjelju slavonsko-brodska policija uz napomenu da...

Stay Connected

21,988FansLike
2,870FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave