Tek slijedi pravo zahlađenje: Očekuje nas temperature i do -25 stepeni

0

Srebrenik jutros

Međunarodne meteorološke stranice tvrde kako će od 1. decembra uslijediti još jedan veliki hladni talas koji će u sve predjele u regiji, pa i one najniže, donijeti snijeg i niske temperature.

Tako popurani servis Foreca navodi da će se u Bosni od nedjelje ponovno javiti oborine – snijeg, a u Hercegovini kiša praćena vjetrom. Slične vremenske prilike mogle bi vladati i u ostatku regije.

Temperature će biti, po spomenutom izvoru, izuzetno niske. I Norveški meteorološki institut, koji slovi za jedan od najboljih u svijetu, navodi kako će temperature pasti i do -10 stupnjeva, prenosi Dnevni list.

Iako se domaći klimatolozi ne upuštaju u iznošenje dugoročnih prognoza, svjetske meteorološke stanice tvrde kako je pred nama jedna od najhladnijih zima u zadnjih 100 godina.

Dominik Jung, njemački meteorolog koji je iznio ovu tvrdnju, kaže kako će zima biti izuzetno jaka. Decembar i januar će navodno na Balkanu biti jako hladni, dok će februar biti malo toplija.

Jung kaže kako je moguće da dnevne temperature budu minus deset, a noću čak i minus 25. Uz dosta snijega, pa i mećave, naročito u prvom mjesecu iduće godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here