U Srebreniku održana koordinacijska radionica o medijskim aktivnostima

Sastanak

Projekt Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Ekonomija energetske efikasnosti (3E), organizirao je za predstavnike općinskih odjela za odnose sa javnošću, a u sklopu „Godine energetske efikasnosti u Županiji Tuzla“, koordinacijsku radionicu o medijskim aktivnostima. Radionica je održana u Srebreniku, u petak 29.11.2013.godine.

U okviru radionice prisutnima je predstavljen animirani spot „UKLJUČI SE“ koji će se emitirati na televizijskim postajama u Županiji Tuzla i ostalim TV postajama širom BiH. Razmotrene su i ostale informativno-edukativne aktivnosti koje će se provoditi za vrijeme medijske kampanje i nakon nje, odnosno tijekom trajanja Godine energetske efikasnosti u Županiji Tuzla.

Cilj održavanja radionice je priprema za reakcije građana koji bi, potaknuti porukama objavljenim u medijima, mogli potražiti više informacija o energetskoj efikasnosti i pitati za mogućnosti da neke od mjera primjene i u svojim domovima.

“Današnju radionicu smo organizirali kako bi uspostavili što bolju koordinaciju s općinama Županije Tuzla u provođenju medijske kampanje za energetsku efikasnost koja će se realizovati u sklopu Godine Energetske Efikasnosti Županije Tuzla. Želja nam je da zajedno sa kolegama iz općinskih odjela za odnose s javnošću građanima što bolje predstavimo mjere energetske efikasnosti i koristi koje mogu imati implementiranjem EE mjera u svojim domovima i radnim mjestima“ – izjavio je Mak Kamenica, zamjenik direktora USAID-ovog projekta Ekonomija energetske efikasnosti – 3E.

[youtube jrcT13i-OqA 640 360]

U sklopu „Godine energetske efikasnosti u Županiji Tuzla“ USAID 3E planira i opsežnu kampanju za podizanje javne svijesti. Svakog mjeseca bit će predstavljena druga tematika, a ovaj mjesec je posvećen energetskoj efikasnosti sa naglaskom na njenu promociju.

USAID-ov projekat Ekonomija energetske efikasnosti (3E) je program vrijedan 4,5 milijuna dolara za promociju tehnologija energetske efikasnosti i to putem razvoja pilot projekata u objektima sufinanciranim od strane javnog i privatnog sektora.

Cilj pilot projekata je da se u praksi prikaže kako energetska efikasnost štedi novac potrošačima i da je najekonomičniji način smanjenja potrošnje energije. Kako se korištenje energije smanjuje, tako su troškovi za potrošača niži – u vidu nižih računa za grijanje, struju i vodu. Mjere energetske efikasnosti je relativno lako sprovesti, a povrat uloženih sredstava se vraća u kratkom periodu.

Do danas je vlada SAD-a, prvenstveno putem USAID-a, osigurala 1.6 milijarde dolara za podršku ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku Bosne i Hercegovine.

 

Vijesti

Obilježen Dan mjesne zajednice Kurtići

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe te prigodnim druženjem, danas je na prigodan način obilježen dan mjesne zajednice Kurtići. Svečanosti u ovom podmajevičkom selu prisustvovao...

Stanje na putevima u BIH

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Žepče- Maglaj, kod mjesta Goliješnica. U toku je policijski uviđaj. Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici...

Svjetski dan klimatskih promjena

Danas, 15. maja se obilježava Svjetski dan klimatskih promjena. Cilj je skrenuti pažnju na globalne klimatske promjene koje su nastale krivicom čovjeka. Iz Centra...

Stay Connected

21,934FansLike
2,765FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave