30.4 C
Srebrenik
Utorak, 27 Jula, 2021

Identifikovani razbojnici nad benzinskom pumpom i kladionicama na području Srebrenika

BP Gazprom Previle

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PS Srebrenik-PU Gradačac, PU Živinice, PU Kalesija i PU Tuzla) su zajedničkim koordiniranim operativnim radom rasvijetlili ukupno pet krivičnih djela razbojništva, počinjenih u proteklom periodu na području općina Srebrenik, Živinice i Kalesija.

Naime, policijski službenici PU Živinice su nakon prikupljenih operativnih saznanja o mogućim počiniocima KD-a dana 17.02.2014.godine lišili slobode N.P., rođen 1989.godine i E.H., rođen 1990.godine, oba nastanjena na području općine Tuzla, protiv kojih je nakon kriminalističke obrade Kantonalnom tužilaštvu TK-a podnešen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD razbojništvo nad radnicom sportske kladionice u mjestu Šerići, općina Živinice (06.02.2014.godine).

Policijski službenici PU Gradačac – PS Srebrenik su takođe izvršili kriminalističku obradu nad navedenim N.P. i E.H., te licem E.Dž. rođen 1994.godine, nastanjen na području općine Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da su na području općine Srebrenik, u različitim grupama i različitim svojstvima, počinili KD razbojništvo iz člana 289. stav 2. u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona FBiH. Tokom krim. obrade zadokumentovana su KD-a razbojništva počinjena nad radnicom sportske kladionice u mjestu Ćehaje (28.12.2013.godine), radnicom sportske kladionice u mjestu Tinja (04.02.2014.godine), i radnicom benzinske pumpe u mjestu Previle (09.02.2014.godine).

N.P., E.H. i E.Dž. su uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

Radeći na navedenoj problematici, i policijski službenici PU Kalesija su protiv navedena tri lica Kantonalnom tužilaštvu TK-a dostavili Izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD razbojništvo iz člana 289. stav 2. KZ FBiH (počinjeno 09.01.2014.godine nad radnicom sportske kladionice u mjestu G. Petrovice općina Kalesija).

Vijesti

Dnevni bilten o broju novozaraženih u TK

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu evidentirano je pet novozaraženih korona virusom od testiranog 271 uzorka. Tri novozaražene osobe su iz Živinica, te po...

Zukić: Ako ga delegati izglasaju zakon o obrtu stupit će na snagu

Delegati Parlamenta Federacije BiH sutra će razmatrati Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH. – Ukoliko ga izglasaju bit će omogućeno da stupi...

Region “trese” inflacija, cijene u BiH nastaviće da rastu

U regionu zapadnog Balkana je proteklih mjeseci nakon više godina deflacije došlo do naglog povećanja cijena, navedeno je u novom kvartalnom izvješaju o stanju...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave