Protesti se nastavljaju

0

protesti Tuzla 7. februar
Protesti građana Tuzle koji od srijede protestuju pred zgradom Kantonalne vlade, bit će nastavljeni i danas, najavljeno je sinoć preko društvenih mreža. U osnovnim i srednjim školama na području Tuzle danas neće biti nastave, do daljnjeg su odgođeni svi zakazani ispiti na fakultetima. Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona poziva sve građane da svojim ponašanjem doprinesu normalizaciji odnosa, smirivanju i poboljšanju nastale situacije, a naročito da roditelji obrate pažnju na učešće djece i maloljetnika koji su posebno ugroženi kada dođe do nereda.

aldinsiranovic12

Tri osobe koje su 5. februara 2014. godine lišene slobode tokom demonstracija pred zgradom Vlade Tuzlanskog kantona su ispitane sinoć u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, nakon čega su puštene na slobodu. protesti tuzla

 

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević poziva predstavnike firmi „Dita“, „Konjuh“, „Resod guming“, „Polihem“ i „Poliolchem“ da danas u 13:00 sati dođu na sastanak sa predstavnicima Vlade Tuzlanskog kantona kako bi se razgovaralo o rješavanju zahtjeva koje su uputili Vladi Kantona. Predviđeno je da skupu prisustvuju po tri predstavnika svake od firmi. Također, Vlada Tuzlanskog kantona, već početkom naredne sedmice planira upriličiti sastanak sa predstavnicima Udruženja nezaposlenih Tuzla, koje je bilo aktivan sudionik protesta ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona. Cilj je definisati prioritetne ciljeve i zahtjeve mladih, definirati buduće aktivnosti, ali i rezimirati ono što je do sada urađeno na ovom planu. Protesti građana Tuzle koji od srijede protestuju pred zgradom Kantonalne vlade, bit će nastavljeni i danas, najavljeno je sinoć preko društvenih mreža. Tokom protesta policija je bacala suzavce, a građani kamenje. Povrijeđena su 44 policajca i 28 građana. Prema našim saznanjima, među povrijeđenima ima i građana iz  Srebrenika.

 

 

Nusret Hodžić iz Srebrenika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here