13.4 C
Srebrenik
Ponedjeljak, 20 Septembra, 2021

Građani Srebrenika se ujedinili u prikupljanju pomoći ugroženima

crveni kriz

Apokalipsa koju preživljava cijela BiH, ponovo je spojila građane. Crveni Križ općine Srebrenik je pokrenuo humanitarnu akciju na prikupljanju hrane, ćebadi, higijenskih sredstava i svega ostalog što je potrebno ugroženom stanovništvu iz poplavljenih i područja ugroženih klizištima. Ohrabrujuća je vijest da su se građani digli na noge, tako da u prostorije CK Srebrenik, iz minute u minutu, pristižu sve veće količine namirnica. Iz CK Srebrenik poručuju svima onima kojima je potrebna odjeća, obuća, posteljina, deke i sl. da se mogu  javiti u prostorije CK (ispod malog ”Binga”) danas i sutra u toku dana. Budući da nismo u mogućnosti svima podijeliti u kratkom periodu. Ekipe su na terenu, ali ne mogu stići do svih odmah, ali niko neće biti ostavljen i zaboravljen.

pustinjska ruza

 Udruženje građana  Pustinjska ruža  predalo je u CK Srebrenik prehrambenih artikala u vrijednosti od 1000 KM.- “Da bi akcija pomoći bila uspješnija i da se ne bi humanitarne aktivnosti “sudarale” odlučili smo sve svoje resurse staviti na raspolaganje Crvenom križu Srebrenik. Pozivamo donatore da sve svoje donacije predaju u Crveni križ Srebrenik kako bi podjela paketa bila što efikasnija”- poručili su iz Pustinjske Ruže Srebrenik. U akciju prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu uključili su se i brojni privrednici.
Broj žiro računa za nočane donacije je:1321500309420380, s naznakom “Za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama i klizištem”. Dragi naši sugrađani, svaka čast za odličan odziv apelu za pomoć.

Vijesti

Sve se teže živi: cijene neumoljivo rastu, a plate su godinama iste

Istina je da je krompir došao na cijenu od 1 KM, mahune na 7 KM, domaća jaja su i po 5 KM, vreća kukuruza...

Kamp prikolica iz Viteza nagrađena na gotovo svim sajmovima, kupci oduševljeni

Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili su novi gotovo 100 posto bh. proizvod kojim su pobrali simpatije kupaca iz Europe i svijeta,...

Stiže novo cjepivo protiv korone SANOFI, bit će dovoljna samo jedna doza

Vijest o novom proteinskom cjepivu francuske tvrtke Sanofi, koje bi uskoro trebalo stići u Hrvatsku, izazvalo je zanimanje oko toga je li ono bolje,...

Stay Connected

21,988FansLike
2,945FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe