30.4 C
Srebrenik
Utorak, 27 Jula, 2021

Građani Srebrenika udruženi u namjeri da pomognu uroženima

jasmin za veneciju

Zbog prirodne nesreće koja je zadesila BiH, ali i Srebrenik, pokreću se brojne jumanitarne aktivnosti na području općine Srebrenik. Jasmin Hasić će održati humanitarni konvert u Clubu „Venecija“ Tinja, u nedjelju 01. Juna. S obzirom da će Jasmin nastupiti bez nadoknade i ulaz je besplatan, a kompletan prihod od prodaje pića usmjeriće se za pomoć stanovništvu koje je pretrpilo štete od poplava i klizišta.

kliziste seona3

U subotu u 14 sati, na Poligonu malih sportova u Srebreniku će se upriličiti humanitarni turnir u malom nogometu. Izvlačenje parova je pred početak turnira. Prijave ekipa na telefon 062/742-416, kod Denisa Kopačića.  Najboljim ekipama će se uručiti zahvalnice i pehari, a kompletan prihod od prijava usmjeriće se, takođe, za sanaciju šteta najugroženijim sugrađanima.

kliziste seona1

Plesna škola „Rebus“ Srebrenik, u petak od 18 sati, na gradskom trgu u Srebreniku organizuje humanitarno druženje. –„Dodite i podržite nase male plesače koji ce plesom pokušati zaraditi sto više novca za ugrožene stanovnike BiH ,one koji su pretrpili ogromne štete u poplavama“- poziv je koji je uputila Arijana Moranjkić, koja kaže da će početi sa znakom podrške za one najugroženije,crtanjem i pisanjem po velikom papiru,na kojem će djeca ostaviti svoj kreativni trag i znak pažnje i ljubavi za one koji pretrpili velike muke ovih dana. Građani će biti u prilici da uruče svoje novčane priloge za ugrožene.

Poljakovici evakuacija

S druge strane dobi ljudi Srebrenika i dalje su na terenima širom BiH, gdje dostavljaju neophodne namirnice i sanitarne pakete, ali su na raspolaganje stavili i fizičku snagu. Pomoć i ruke naših sugrađana su u Brčkom, Janji, Šamcu, Odžaku, Kikačima u Kalesiji, Živinicama, među prvima su se odazvali za pomoć u izgradnji nasipa u Orašju, među prvima ušli u opustošene Maglaj i Doboj, s neophodnom pomoći u hrani, lijekovima, pitkoj vodi, jednokratnom priboru za jelo, obišli kolektivne centre i nasipe, gazili kroz bujice, pomagali u evakuaciji stanovništva iz ugroženih područja.

pomoc

– „Za ovo što su građani Srebrenika pokazali i, što i dalje pokazuju, treba izmisliti novu riječ. Jer, svako hvala, dobri ljudi, malo je za solidarnost koju pokazujete iz dana u dan. Preponosan sam što imam takve sugrađane“, izjavio je za Radio Srebrenik načelnik općine Srebrenik Sanel Buljubašić, koji je stigao do svakog mjesta ugroženog poplavama i klizištima na području općine, te se, u najktitičnijim momentima, sa svojim sugrađanima borio s nabujalom Tinjom.

sanel na terenu

Vijesti

Dnevni bilten o broju novozaraženih u TK

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu evidentirano je pet novozaraženih korona virusom od testiranog 271 uzorka. Tri novozaražene osobe su iz Živinica, te po...

Zukić: Ako ga delegati izglasaju zakon o obrtu stupit će na snagu

Delegati Parlamenta Federacije BiH sutra će razmatrati Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH. – Ukoliko ga izglasaju bit će omogućeno da stupi...

Region “trese” inflacija, cijene u BiH nastaviće da rastu

U regionu zapadnog Balkana je proteklih mjeseci nakon više godina deflacije došlo do naglog povećanja cijena, navedeno je u novom kvartalnom izvješaju o stanju...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave