Muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović posjetio Medžlis islamske zajednice Srebrenik

0

nacelnik s muftijom

Danas je  muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović  boravio u posjeti Medžlisu islamske zajednice Srebrenik. On je tokom posjete razgovarao sa glavnim imamom Medžlisa Srebrenik Refik ef. Hodžićem, predsjednikom Medžlisa Mevludin ef. Joldićem, te predsjednikom MDD Merhamet Srebrenik Osman ef. Mujićem. Predstavnici Medžlisa i Merhameta upoznali su muftiju o trenutnom stanju na području općine Srebrenik. Oni su istakli veliki značaj saradnje Medžlisa, Merhameta, CZ, CK, te drugih institucija i udruženja koji su zajednički djelovali na najvišem nivou. Muftija je tokom posjete istakao da je obišao veliki dio gradova pogođenih poplavama, te upoznao prisutne sa stanjem u najugroženijim mjestima, te ukazao na značaj zajedničke saradnje.
Tokom obilaska našeg Medžlisa muftija je razgovarao i s načelnikom općine Srebrenik gospodinom Sanelom Buljubašićem. Razgovarali su o najvažnijim vidovima pomoći, koju treba uputiti u narednom periodu: za obnovu porušenih domova, putne infrastrukture, dostavu sjemena za obnovu sjetve i stočnu hranu.
Muftija je naglasio da Islamska zajednica u BiH kontinuirano pruža pomoć ugroženima i čini to preko džemata i MDD Merhamet. Tokom ovoga obilaska, muftija Fazlović je posebno naglasio da će Islamska zajednica u BiH dati svoj snažan doprinos u pravljenju plana pružanja urgentne pomoći ovome području, koja će biti izuzetno važna nakon povlačenja vode, i u tome će učestvovati s drugima.
Prije posjete muftije predstavnici Medžlisa, glavni imam Refik ef. i sekretar IO Medžlisa Sead ef. Hodžić su obišli nekoliko ugroženih porodica u Tutnjevcu i Potpeću. U potpeću su obišli dvije porodice gdje su klizišta ugrozila njihova ognjišta, tom prilikom uručili su im pakete sa najneophodnijim namirnicama, kako bi bar djelimično ublažili njihovu nevolju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here