NA STRANICI VLADE TK-a OD SUTRA U FUNKCIJI ELEKTRONSKI REGISTAR ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA

0
18

Vlada Tuzlanskog kantona u suradnji sa predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije (IFC) organizirala je danas prezentaciju rezultata projekta pod nazivom “Unapređenje poslovnog ambijenta u Tuzlanskom kantonu s ciljem privlačenja novih investicija“.

Cilj projekta jeste da se građanima, privrednicima i potencijalnim investitorima, kroz Elektronski registar administrativnih postupaka, pojednostavi pribavljanje određenih dozvola i procedura od kantonalnih organa uprave, te kako bi se privuklo što više novih investicija.

– Ovaj projekt će imati višestruke koristi. Značajan dio će se obavljati po službenoj dužnosti, te će olakšati investitorima i drugim korisnicima ovog servisa da jednostavnije dođu do određenih dozvola – izjavio je premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić.

Kazao je da bi ovaj projekt trebao pomoći i u stvaranju boljih pretpostavki za investiranje u Tuzlanski kanton, kao i da će pokazati koliko se blagovremeno obavljaju određeni administrativni poslovi u okviru Vlade TK-a.

– Pokazat će se koliko ljudi u okviru vlade izvršavaju svoje radne zadatke i na taj način ćemo imati objektivne informacije, smanjiti bilo kakav konflikt, a sa druge strane povećati efikasnost rada organa – istaknuo je Umihanić.

On je naglasio da se Elektronski registar administrativnih poslova može pogledati na web stranici Vlade TK-a, a koji će već od sutra biti u funkciji za građane.

– Građani će već od sutra moći koristiti ovaj registar, te za svaku potvrdu koju budu trebali moći će je lako pribaviti. Ovdje su značajne i finansijske uštede građana, kako su realizatori projekta kazali, oko 640 hiljada maraka je ušteda na nivou jedne godine – podvukao je Umihanić.

Na ovom skupu je zaključeno da kroz realiziranje ovog projekta, koji pruža finansijske uštede i olakšice određenih administrativnih procedura građanima, žele da privuku što veći broj ljudi, naročito mladih, kako bi se opredjeljivali za osnivanje preduzeća.

(Fena)laš

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime