5.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 17 Oktobra, 2021

Načelnik Sanel Buljubašić sa saradnicima posjetio ugrožena naselja

 

SAM_7322

Juče do kasnih večernjih sati na terenu su bili, Općinski načelnik Sanel Buljubašić, sa svojim saradnicima; Vesnom Veselčić, zapovjednicom Općinskog štaba CZ, Bajrom Imširovićem komandantom štaba, kao i stručnim članovima štaba. Cijeli dan su proveli u posjeti najugroženijim naseljima naše općine gdje su zajedno sa stručnim, timovima pratili stanje i situaciju sa klizištima kao i radove na otklanjanju oštećenja od poplava i klizišta.
 U Seoni i Dedićima  posjetili su klizišta koja ugrožavaju dijelove ovih naselja, stambene i pomoćnih objekata kao i putne komunikacije.
 U Tinji Gornjoj  bili su na lokacijama Poljakovići, Strančevka i Živa voda,  gdje je situacija izuzetno teška, klizišta velikih razmjera a mnogi stanovnici već evakuisani.
 U Podorašju i naselju Krušik  situacija je takođe teška a klizišta ugrožavaju stambene objekte, putnu komunikaciju i groblje. U D. Potoku i naselju Bjelave  posjetili su poplavljene lokacije i lokacije klizišta
 Posjetili su i Ormanicu gdje su posljedice poplavama izuzetno teške, putne komunikacije u prekidu, te se radi na otklanjanju šteta i saniranju posljedica od poplava. Uspostavljena je putna komunikacija za Hrgove Gornje.
 Sve raspoložive snage, mašine i ljudstvo su  danonoćno na terenu i vrijedno rade na sanaciji i otklanjanju šteta, a naše sugrađane molimo za razumijevanje, strpljenje i pomoć u ovim poslovima. Pozivamo građane da se  samoorganizuju i pomognu jedni drugima, svojim komšijama i prijateljima, na sanaciji postojećeg stanja.
 Općina Srebrenik i Općinski Štab CZ  maksimalno će pomoći sa svim raspoloživim snagama; mašinama i stručnim timovima a naše sugrađane molimo i za dodatno razumijevanje po pitanju prioritetnih lokacija na kojima se izvode sanacije terena i oštećenja.

 

Vijesti

Ministar zdravstva TK posjetio Dom zdravlja Srebrenik

Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Božo Jurić posjetio je Dom zdravlja u Srebreniku gdje je s menadžmentom ove javne zdravstvene ustanove razgovarao o procesu  vakcinacije...

Obilježen mjesec knjige u Srebreniku

U povodu obilježavanja oktobra - Mjeseca knjige učenici I osnovne škole u Srebreniku zajedno sa učiteljicama Anisom Lelić, Hadžerom Memić, Adisom Čekić i bibliotekarkom...

Na današnji dan prije osam godina Zmajevi se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Brazilu

Prošlo je već osam godina otkad se fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. 15. oktobra 2013. godine, u posljednjem meču kvalifikacija za odlazak na Mundijal, gostovali...

Stay Connected

21,988FansLike
2,985FollowersFollow
18,600SubscribersSubscribe