21.2 C
Srebrenik
Ponedjeljak, 26 Jula, 2021

Načelnik Sanel Buljubašić sa saradnicima posjetio ugrožena naselja

 

SAM_7322

Juče do kasnih večernjih sati na terenu su bili, Općinski načelnik Sanel Buljubašić, sa svojim saradnicima; Vesnom Veselčić, zapovjednicom Općinskog štaba CZ, Bajrom Imširovićem komandantom štaba, kao i stručnim članovima štaba. Cijeli dan su proveli u posjeti najugroženijim naseljima naše općine gdje su zajedno sa stručnim, timovima pratili stanje i situaciju sa klizištima kao i radove na otklanjanju oštećenja od poplava i klizišta.
 U Seoni i Dedićima  posjetili su klizišta koja ugrožavaju dijelove ovih naselja, stambene i pomoćnih objekata kao i putne komunikacije.
 U Tinji Gornjoj  bili su na lokacijama Poljakovići, Strančevka i Živa voda,  gdje je situacija izuzetno teška, klizišta velikih razmjera a mnogi stanovnici već evakuisani.
 U Podorašju i naselju Krušik  situacija je takođe teška a klizišta ugrožavaju stambene objekte, putnu komunikaciju i groblje. U D. Potoku i naselju Bjelave  posjetili su poplavljene lokacije i lokacije klizišta
 Posjetili su i Ormanicu gdje su posljedice poplavama izuzetno teške, putne komunikacije u prekidu, te se radi na otklanjanju šteta i saniranju posljedica od poplava. Uspostavljena je putna komunikacija za Hrgove Gornje.
 Sve raspoložive snage, mašine i ljudstvo su  danonoćno na terenu i vrijedno rade na sanaciji i otklanjanju šteta, a naše sugrađane molimo za razumijevanje, strpljenje i pomoć u ovim poslovima. Pozivamo građane da se  samoorganizuju i pomognu jedni drugima, svojim komšijama i prijateljima, na sanaciji postojećeg stanja.
 Općina Srebrenik i Općinski Štab CZ  maksimalno će pomoći sa svim raspoloživim snagama; mašinama i stručnim timovima a naše sugrađane molimo i za dodatno razumijevanje po pitanju prioritetnih lokacija na kojima se izvode sanacije terena i oštećenja.

 

Vijesti

Nedžad Husić nije uspio osvojiti bronzanu medalju

Taekwondoista Bosne i Hercegovine Nedžad Husić (19) danas je na Olimpijskim igrama poražen od turskog takmičara Hakana Rečbera, i tako ostao bez bronzane medalje. Husić...

NATO ostaje predan partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom

NATO ostaje predan partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom i pomirenju u zemlji, rečeno je Feni iz sjedišta NATO-a u Briselu. ”Genocid u Srebrenici bio je...

U nesreći kod Slavonskog Broda deset poginulih

Broj poginulih u jutrošnjem slijetanju autobusa na autocesti kod Slavonskog Broda porastao je na deset, obavijestila je u nedjelju slavonsko-brodska policija uz napomenu da...

Stay Connected

21,988FansLike
2,870FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave