30.4 C
Srebrenik
Utorak, 27 Jula, 2021

Turska šalje pomoć stanovnicima poplavama ugroženih općina u BiH

potok1

Turska državna agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) saopćila je da će građanima u poplavama pogođenim područjima u Bosni i Hercegovini dijeliti pomoć u vidu namirnica, deka i čizama, javlja Anadolu Agency (AA).
Koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj u BiH dr. Zulkuf Oruc za AA je kazao da je razgovarao sa zvaničnicima poplavama pogođenih općina i dobio informacije da su najviše ugroženi stanovnici Maglaja, Tešnja i Doboja.
“Informisali smo i centralu u Ankari o trenutnom stanju u Bosni i Hercegovini i spremni smo da narodu BiH pružimo svu potrebnu pomoć i podršku kako bi lakše prebrodili ovu krizu sa poplavama”, naglasio je Oruc.
“Stanovnicima u Maglaju, Tešnju i Doboju tokom dana ćemo poslati pomoć u hrani, dekama i čizmama. Trenutno spremamo pakete pomoći i dok sve završimo zaputit ćemo se u ove gradove”, kazao je Oruc.
Napomenuo je da je već razgovarao sa načelnikom općine Maglaj jer je u toj općini situacija izrazito teška.“Stanovnicima tog grada smo spremni pružiti svaki vid pomoći i podrške kao što smo i do sada tamo proveli mnoge projekte”, rekao je Oruc.

 

Izvor teksta: Anadolija

Vijesti

Dnevni bilten o broju novozaraženih u TK

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu evidentirano je pet novozaraženih korona virusom od testiranog 271 uzorka. Tri novozaražene osobe su iz Živinica, te po...

Zukić: Ako ga delegati izglasaju zakon o obrtu stupit će na snagu

Delegati Parlamenta Federacije BiH sutra će razmatrati Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH. – Ukoliko ga izglasaju bit će omogućeno da stupi...

Region “trese” inflacija, cijene u BiH nastaviće da rastu

U regionu zapadnog Balkana je proteklih mjeseci nakon više godina deflacije došlo do naglog povećanja cijena, navedeno je u novom kvartalnom izvješaju o stanju...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave