„Potraga za blagom“ danas u Srebreniku

0

Srebrenik-kalesi-660x330

Kampanja „Budi junak svoje zajednice“ koju provodi Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa mladima, a uz podršku načelnika opština Lukavac, Kalesija, Srebrenik Živinice i Tuzla, kreće sa realizacijom promotivnog događaja „Potraga za blagom“.
Svakoga dana, u periodu od 9. do 13.11.2015., će po pet odabranih omladinskih grupa posjetiti društveno odgovorne kompanije u određenoj opštini i prezentovati im svoj projekat koje su odobrili Odbori Omladinskih banaka pri Fondaciji tuzlanske zajednice.
Danas (srijeda) 11.11.2015. godine, „Potraga za blagom“ se organizuje u Srebreniku u periodu od 11 do 15 sati. Nakon što sve grupe prođu kroz potragu, omladinske grupe, predstavnici društveno odgovonih kompanija i pojedinci će se u 17 sati sastati na svečanoj promociji u Plavoj sali Doma kulture Srebrenik gdje će se javno odlučiti o dodjeli novčanih sredstava.
Pozivamo Vas da budete dio ovog događaja i saznate ko su omladinske grupe koje će, kroz realizaciju odobrenih projekata, Vašu zajednicu učiniti boljim mjestom za življenje. Kampanja „Budi junak svoje zajednice“ potiče pozitivne vrijednosti njegujući aktivizam, filantropiju i društvenu odgovornost prema zajednici.
Kampanja je započela simbolično 12. augusta, na Međunarodni dan mladih, kada je više od 35 mladih posjetilo predstavnike lokalnih i kantonalnih vlasti, a završit će se 5. decembra, na Međunarodni dan volontera, konferencijom „Ja sam junak svoje zajednice“, kada će se promovisati pozitivne priče svih junaka koji su bili dio ove kampanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here