Muris Varajić prvi put u Srebreniku

0

Sa Murisom Varajićem se družimo večeras  od 19. sati u Caffee baru “Galerija” u Domu kulture u Srebreniku.

1170673_572038882857402_291143368_n

Poznati gitarista, producent i muzičar, Muris Varajić je odlučio prirediti nezaboravnu večer Srebreničanima. Ovaj poznati gitarista je  svirao i surađivao sa mnogim velikim imenima BiH i Ex-Yu muzičke scene kao što su Indexi, Halid Bešlic, Dino Merlin, Toše Proeski, Massimo Savic, Sergej Cetković, Aleksandra Radović, Dženan Lončarević, Saša Matić, Hanka Paldum itd.

Njegovi rani uzori su varirali od Heavy Metal-a (Metallica, Iron Maiden, Pantera…),preko Classic Rock-a (Dire Straits, Pink Floyd…) do modernih Guitar Virtuosos (Steve Vai, Joe Satriani, Yngwie Malmsteen…) što je imalo ogroman uticaj na Murisove preference kad je muzika u pitanju. On ne pravi razliku među stilovima već  svira i istražuje u, što je moguće više, različitih pravaca i žanrova.

4498.

Trenutno aktivno radi sa bendovima Pakt 5, DrAmmar Band, Electric Sevdah Group. Mostar Sevdah Reunion-u se pridružuje u februaru 2009. godine. Muris je pobjedio na Steve Vai Lick Library takmičenju, gdje je od preko 1000 takmičara iz cijelog svijeta osvojio Ibanez JEM gitaru, gitaru koju je Steve Vai lično potpisao za njega, a dodjela nagrade je bila u Londonu 2008. godine na London International Music Show-u. Dobitnik je i još nekoliko međunarodnih nagrada i priznanja kao što su:
4. mjesto na Dean Shredder Search takmičenju,
1. mjesto na Just Plain Folks radijskom festivalu u US gdje je Mojo Oro proglašena za najbolju Ethno Instrumental kompoziciju u 2009.
Muris je rado i često viđen gost na gitarskim festivalima kao što su Omiš Guitar Fest, Beograd Guitar Art Expo, porecki Tirando, Bucharest Ziua Chitarelor, Frankfurt Musik Messe, London LIMS.

Sa Murisom se večeras družimo od 19. sati u Domu kulture u Srebreniku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here