14.4 C
Srebrenik
Subota, 18 Septembra, 2021

Danas predavanje na Tehnološkom fakultetu u Tuzli

rezidba

Danas će se  u vremenu od 14 00 do 15 30 sati  u starom amfiteatru TF,  odrzat ce se predavanje   profesorice iz Argentine sa Univerziteta u Buenos Airesu.  Sadržaj predavanjaa je sljedeći:

  1. dr.Tereza Fonovich: PREZENTACIJA O ARGENTINI, BUENOS AIRESU I UNIVERZITETU U BUENOS AIRESU
  2. dr.Tereza Fonovich: TOKSIČNOST PESTICIDA KOJI SE KORISTE ZA PRI SKLADIŠTENJU ZRNASTIH KULTURA  U PAMPA REGIJI (ARGENTINA)
  3. Dr. Valeria Safara: U POTRAZI ZA ODRŽIVIM METODAMA ZA  KONTROLU PESTICIDA U PROIZVODNJI HRANE.

Profesorice iz Buenos Aires borave nekoliko dana u Tuzli,  a cilje je razvoj projekta saradnje  pod naslovom: “ODRŽIVOST KORIŠTENJA AGROKEMIKALIJA   U PROIZVODNJI HRANE  UZ  ZAŠTITU LJUDSKOG ZDRAVLJA I EKOSUSTAVA”. Razvili  bi smo novi projekt na temu koja je multidisciplinarna agronomija-prehrana-toksikologija. Ista tema   može se predložiti  financiranju iz EU fondova s ​​istim sudionicima uz određena proširenja članova iz EU i WB zemalja.

U ponedeljak bi bio održan okrugli stol na temu Buenos Aires Tuzla. Za vrijeme okruglog stola razvile bi se detaljnije ideje o sadržaju projektnih aktivnosti na temu AGROKEMIKALIJA   U PROIZVODNJI HRANE.

Ovo bi bilo izuzetno značajno za studij agronomije na Tehnološkom fakultetu u Tuzli, a posebno zbog toga sto bi se u projektnim aktivnostima koristila iskustva EU i Argentine, saopštili su organizatori.

 

Vijesti

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

Stay Connected

21,988FansLike
2,940FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe