19.4 C
Srebrenik
Petak, 17 Septembra, 2021

Eko akcija u Srebreniku – smeće će se voziti na deponiju u Doboj /FOTO/

EKOLOŠKA AKCIJA8

Jutros u 9 sati na cijelom području Općine Srebrenik je počela ranije najavljena i do sada najveća ekološka akcija u kojoj učestvuje oko hiljadu ljudi.
EKOLOŠKA AKCIJA7
Općinski načelnik Nihad Omerović je u pripremi ove akcije održao sastanak sa predsjednicima Mjesnih zajednica naše općine, direktorima javnih preduzeća i ustanova, kao i sa direktorima i vlasnicima privatnih firmi i preduzeća.
EKOLOŠKA AKCIJA6
Ovo je do sada najobimnija ekološka akcija koja za cilj ima proljetno čišćenje našega grada i svih naselja, putnih komunikacija, riječnih korita, potoka, šuma, dvorišta, kao i svih divljih deponija smeća.
EKOLOŠKA AKCIJA5
Značajnu podršku ovoj akciji daju i privatne firme koje su obezbijedile mehanizaciju i potrebnu opremu, ali i naše javno komunalno preduzeće “9. Septembar”.
EKOLOŠKA AKCIJA4
Radnici organa uprave na čelu sa Općinskim načelnikom su se jutros odazvali ovoj akciji i ispred nove općinske zgrade krenuli na čišćenje korita rijeke Tinje na dionici od Koprića mosta prema Kiseljaku.
EKOLOŠKA AKCIJA3
U svim našim mjesnim zajednicama angažovani su građani i omladina koji će danas tokom dana očistiti svoja naselja od divljih deponija smeća, a naročito putne pojaseve i vodotokove.
EKOLOŠKA AKCIJA1
Prikupljeno smeće i kruti otpad će tokom dana biti odveženo i adekvatno deponovano. S porukom da zajedno trebamo i moramo čuvati prirodne ljepote i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, razvijati ekološku svijest svih nas a naročito mladih, Općinski načelnik Nihad Omerović se ovim putem zahvaljuje svim učesnicima današnje akcije, koja će postati tradicionalna.
EKOLOŠKA AKCIJA 2
EKOLOŠKA AKCIJA - MAJ - 2016 003

Vijesti

Nova pravila za ulazak državljana BiH u Njemačku

Njemačka je 12. septembra zbog pogoršane epidemiološke situacije ponovo proglasila Bosnu i Hercegovinu državom visokog rizika zbog čega su uvedena nova pravila za naše...

Održana 7. sjednica GV Srebrenik

Nakon duže pauze zbog sezone godišnjih odmora, danas je u Srebreniku zasijedalo Gradsko vijeće. Sedmu po redu vijećničku  sjednicu karakterisao je  obiman dnevni red...

U Seoni otvoreno prvo registrovano sklonište za napuštene pse

U mjestu Seona otvoreno je prvo sklonište za napuštene životinje na gradskom području Srebrenika i prvo na području Tuzlanskog kantona sa Traces dozvolom za...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe