„Silver Kings“ Srebrenik – trud i timski rad rezultirali uspjehom

silverkings

Mladi košarkaši Škole sporta „Silver Kings“ Srebrenik su i ove sezone pokazali da se uz veliki trud i rad, bez obzira na minimalna sredstva kojima raspolažu, mogu postići veliki rezultati.
Naime, mladi srebrenikčki košarkaši, pioniri i kadeti „Silver Kings“ Srebrenik zauzeli su druga mjesta u svojim konkurencijama u košarkaškoj ligi Tuzlanskog kantona.
Pioniri (2002. i 2003.godišta) su sa 17 pobjeda i samo 3 poraza (od kojih su dva u najmanju ruku splet nesretnih okolnosti) zauzeli drugo mjesto iza ekipe ABC basket koja okuplja mlade iz Tuzle, Banovića i Živinica. 
Kadetska selekcija (2000. i 2001.godišta) su ove sezone ostvarili 18 pobjeda uz samo 2 poraza, i to oba od jedne od najboljih kadetskih selekcija u BiH, OKK „Sloboda“ Tuzla-prvaka lige. Kadetska selekcija Škole sporta „Silver Kings“ Srebrenik  je, također, zauzela drugo mjesto u košarkaškoj ligi Tuzlanskog kantona. Kombinovano, kadetska i pionirska ekipa su ove sezone ostvarile ukupno 35 pobjeda i samo 5 poraza, te su po tom parametru druga škola košarke Tuzlanskog kantona iza OKK „Sloboda“ Tuzla.
Iz naprijed navedenog može se zaključiti, da će Srebrenik za par godina dobiti još jednu seniorsku košarkašku ekipu koja bi, uzimajući u obzir rezultate koje postižu, trebala imati svijetlu budućnost. Iskreno se nadamo da će sponzori, Opština i drugi prepoznati kvalitet rada i dati svoj doprinos da ova lijepa sportska priča iz našeg Srebrenika, ima i nastavak u sljedećim godinama.
Podsjećamo da je ovo treći pehar u nizu u ligi RKS TK koji u vitrine ovog mladog Udruženja donosi pionirska ekipa, a prvi koji donosi kadetska selekcija. Svi koji rade sa mladima znaju koliko je teško imati kontinuitet dobrih rezultata u radu sa mladima, upravo iz razloga što svake godine praviš ispočetka novi tim. Moramo podsjetiti da je pionirska ekipa Škole sporta „Silver Kings“ Srebrenik   2014. godine zauzela treće mjesto u košarkaškom prvenstvu BiH, te da su 2013.godine osvojili dva druga mjesta (pionirska i seniorska ekipa) u Euroregion ligi u konkurenciji timova iz BiH, Srbije i Hrvatske. Naravno, posebno smo ponosni što sve ostvarujemo oslanjajući se na domaće „snage“, a sve uz nesebičnu pomoć roditelja i prijatelja Udruženja. Osim pomenute dvije selekcije klub u svom pogonu ima selekciju minibasketa kao i žensku ekipu koje su u trenažnom procesu.
Veliku zahvalnost dugujemo našim sponzorima od kojih bi posebno izdvojili BH Telecom i DOO Euro Mimf Garažna vrata Cerik Brčko DC.
Od narednih aktivnosti ovog ljeta nas očekuju tradicionalni turniri koje organizujemo svake godine. U junu je to Međunarodni turnir “Silver Ball 2016” i krajem avgusta najmasovnije takmičenje u šutiranju trica pod nazivom “Streetball i trice 2016”.
“Ljudi koji su bili neposredno u organizaciju utakmica i trenažnog procesa su Mirsad Salkić, Emir Jašarević, Damir Adrović, Elma Salihović, Maja Simala, Sulejman Salkić, Samir Hodžić…tako da je ovo sve rezultat jednog timskog rada” izjavio je predsjednik udruženja Edis Bajrektarević.
“Imamo odličnu saradnju sa roditeljima naših polaznika koji nas prate na utakmicama i uvijek su spremni pomoći”.

Vijesti

U aprilu izvršene 253 kontrole i otkriveno 56 neprijavljenih radnika

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u aprilu 2021. godine izvršili su 253 inspekcijske kontrole tzv. akcije na području Federacije BiH kojim su bili obuhvaćeni...

U BiH 340 novozaraženih, preminulo 28 osoba

U našoj zemlji posljednji bilans borbe s pandemijom donosi 340 novozaraženih nakon testiranja 2.566 uzoraka u posljednja 24 sata. Preminulo je 28 osoba kod...

Broj zaposlenih u Federaciji BiH

Broj zaposlenih u Federaciji BiH prema prebivalištu zaposlenika na dan 03.05.2021.godine iznosio je 520.612. Broj zaposlenih prema prebivalištu osiguranog lica i sjedištu poslodavca na...

Stay Connected

21,934FansLike
2,754FollowersFollow
17,600SubscribersSubscribe

Zadnje objave