15.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 19 Septembra, 2021

Više od 1.000 učesnika već prijavljeno za ‘Marš mira Nezuk-Potočari 2016’

mars2015 1

Mjesec dana pred početak tradicionalnog “Marša mira Nezuk-Potočari 2016” predsjednik Pododbora Munir Habibović kazao je da je do sada prijavljeno već 1.000 učesnika. Zainteresirani se mogu prijaviti na službenu web stranicu do 1. jula, a Habibović očekuje da će konačan broj učesnika biti veći od 5.000.

Istakao je da članovi Pododbora obilaze staze i vrše neophodne radove da bi učesnicima osigurali vodu, smještaj i deke.

– Vrlo je bitno da  se svi zainteresirani prijave na službenu web stranicu, kako bi i ovogodišnji Marš protekao bez problema – naglasio je.

“Marš mira 2016” i ove godine je, pored čina ukopa žrtava, jedna od glavnih aktivnosti u sklopu obilježavanja 21. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Marš mira traje tri dana, od 8. do 10. jula. Kolona polazi 8. jula iz Nezuka, općina Sapna.

Na potezu od Nezuka – kao polazišta, pa do Potočara – kao odredišta, učesnici prolaze maršrutom: Nezuk – Baljkovica – Parlog – Crni Vrh – Snagovo – Liplje – Jošanica – Donja Kamenica – Bakrači – Glodi – Udrč – Cerska – Kaldrmica – Đugum – Mravinjci – Burnice – Kameničko Brdo – Ravni Buljim – Jaglići – Šušnjari – Budak – Potočari (Memorijalni centar).

I ove godine svoj doprinos “Maršu mira 2016” dat će učesnici Biciklističkog maratona Bihać – Potočari, Supermaratona Bihać – Potočari te motobajkeri Sarajevo-Srebrenica.

Izvor: Fena

Vijesti

U Srebreniku obilježena 30. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava milicije

Svečanim polaganjem cvijeća na spomeniku poginulim policajcima, kao i borcima Armije RBIH iz Srebrenika, na prigodan način u ovom gradu je obilježena trideseta godišnjica...

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe