15.4 C
Srebrenik
Utorak, 28 Septembra, 2021

Četiri miliona eura za lokalni razvoj i zapošljavanje

konvertibilne-marke-nova-slika

Predstavnici lokalnih zajednica, službi za zapošljavanje, preduzeća, nevladinih organizacija te pružatelji obrazovnih usluga u narednim danima imat će priliku da se informiraju o projektu “Podrška lokalnim partnerstvima u zapošljavanju” putem kojeg će moći aplicirati za sredstva namijenjena za lokalni razvoj i zapošljavanje.

Cilj projekta je stvaranje novih radnih mjesta i podrška lokalnom razvoju kroz institucionalizaciju saradnje među ključnim lokalnim interesnim stranama.

Prvi informativni dani projekta kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Međunarodna organizacija rada (ILO), bit će upriličen u utorak, 19. jula, u Sarajevu, a nakon toga, informativni dani će biti održani i u Brčkom, Doboju, Mostaru, Banjoj Luci i Bihaću, najavili su organizatori.

Tokom informativnih dana svi potencijalni aplikanti moći će se informirati o mogućnostima za dobivanje grantova koji će biti dodijeljeni putem javnog poziva projekta, a koji je dio šire inicijative EU za lokalni razvoj i zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

EU finansira ovaj projekat u iznosu od četiri miliona eura, a tri miliona eura bit će dodijeljeno u vidu grantova na koje mogu aplicirati sve općine i gradovi u BiH, pružatelji obrazovnih usluga, službe za zapošljavanje, preduzeća i nevladini akteri (udruženja građana koja uključuju lokalne i regionalne razvojne agencije, sindikate, privredne komore).

Organizatori su naglasili da svi akteri moraju raditi u partnerstvu, s tim da jedino preduzeća ne mogu biti glavni podnositelji prijava.

Izvor: RTV SLON/FENA

Vijesti

Ambasada SAD o najavama Dodika: Nema otcjepljenja

Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom. Niti Dejton, niti Ustav BiH...

NJEMAČKA: Tri djevojčice danima živjele u stanu s mrtvim ocem, mislile su da spava

Djeca su rekla teti kako tata dugo spava. Bianca je otišla na kat kuće i pronašla brata mrtvog na kauču. Marco R. (35) iz njemačkog...

Danas kiša i oblačno vrijeme: Objavljena prognoza do petka

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar 12; Bihać, Ivan-sedlo i Livno 13; Banja Luka,...

Stay Connected

21,988FansLike
2,960FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe