27.4 C
Srebrenik
Petak, 17 Septembra, 2021

Određen pritvor osumnjičenim za navođenje na prostituciju

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mejru Durić (47), Ajku Nukić (54) i Amiru Ahmetović (53), nastanjene u Živinicama, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile produženo krivično djelo navođenje na prostituciju.

prostitucija1

Foto: Ilustracija
Mejra Durić je osumnjičena da je u periodu od marta 2015. do jula 2016. godine u ugostiteljskom objektu koji je vodila u Živinicama veći broj djevojaka koje su radile ili  dolazile u objekat, među kojima je bilo i maloljetnica, navodila da pružaju seksualne usluge muškarcima, te je dio novca zadržavala za sebe a dio davala djevojkama.

Ajka Nukić je osumnjičena da je u periodu od aprila 2010. do juna 2015. godine veći broj djevojaka navodila da za novac pružaju seksualne usluge muškarcima u ugostiteljskom objektu koji je vodila u Živinicama i na drugim lokacijama.

Amira Ahmetović je osumnjičena da je u periodu od novembra 2015. do januara 2016. godine  dvije djevojke,  od kojih  je jedna bila i maloljetna, navodila da u ugostiteljskim objektima u Tuzli i Živinicama i u njenom stanu u Živinicama, većem broju muškaraca pružaju seksualne usluge za novac.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su po nalogu Tužilaštva i po naredbama Kantonalnog suda Tuzla izvršili pretrese na većem broju lokacija u Živinicama,  kada su osumnjičene lišene slobode.

MUP TK je obavio kriminalističku obradu nad osumnjičenim te ih uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predao u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Vijesti

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

U Sloveniji državni službenici moraju do 1. oktobra imati dokaz o cijepljenju

Svi zaposleni u državnoj upravi u Sloveniji morat će se cijepiti protiv Covida-19, a  negativan test na koronavirus više im neće biti dovoljan za...

Iseljavanje nakon otvaranja Njemačke: Hrvatski kantoni manje pogođeni od bošnjačkih

Jaki egzodus iz cijele BiH počeo je nakon 2017. godine liberaliziranjem tržišta rada Njemačke i drugih EU zemalja za radnu snagu s Balkana, i...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe