22.4 C
Srebrenik
Subota, 25 Septembra, 2021

Pojačan promet na GP Doljani

Bihamk15052014

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća nesmetano i uz povoljne uslove za vožnju. Ponegdje u dionicama uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Vozači teretnih vozila se mole da se, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene sgnalizacije, a izdvajaju se putni pravci: Jablanica-Mostar, Buna-Tasovčići, Nemila-Topčić Polje, Banja Luka-Čelinac, Priboj-Simin Han, Rakovica-Kobiljača, kao i puteve na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 07.00 do 16.00 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

 Pojačan je izlaz vozila iz BiH na graničnom prijelazu Doljani, dok na ostalim graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vijesti

Studentima UNTZ -a zabranjeni protesti!

Studentski parlament UNTZ- a objavio je da su protesti koji su bili najavljeni za ponedjeljak 27.09.2021. godine otkazani, jer su iz MUP -a TK...

Novi COVID bilten za BiH koji treba da nas zabrinjava

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je 589 osoba (jučer 852) pozitivno na koronavirus. Testirano je ukupno 2.663 uzorka (jučer 3.457 ). U ovom vremenskom periodu od posljedica COVID-19 preminule 32 osobe (jučer 26): u FBiH...

Uhapšeni pripadnici Granične policije zbog sumje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije BiH u Sarajevu.  Saznajemo da su zbog sumnje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta uhapšene...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe