19.4 C
Srebrenik
Petak, 17 Septembra, 2021

Prije putovanja obavezno provjeriti validnost isprava

granica_policajka_ilustracija

S obzirom na povećanu frekvenciju putnika i prijevoznih sredstava tokom turističke sezone na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine a u cilju smanjenja vremena zadržavanja i omogućavanja nesmetanog prelaska državne granice, Granična policija BiH apelira da prije namjeravanog putovanja u inostranstvo građani provjere validnost putnih isprava.

“Preporučujemo da provjere rok važenja putnih isprava i da ne koriste putne isprave koje su nadležnom organu prethodno prijavljene kao izgubljene ili ukradene”, saopćeno je iz Granične policije.

Ističu da je Granična policija BiH u periodu od 1.1.2015. do 22.6.2016. privremeno oduzela 361 bh. dokument za koji je prilikom graničnih provjera utvrđeno da nisu validni za prelazak državne granice.

Radi se o dokumentima koji su u raspoloživim bazama podataka IDDEEA, INTERPOL-a i policijskih agencija u BiH oglašeni kao nevažeći/poništeni, izgubljeni/ukradeni ili dokumenti za kojima su raspisane potrage.

Kada je riječ o vrsti dokumenata, oduzeto je 180 pasoša i 179 ličnih karti. U istom periodu otkriveno je 986 dokumenata koje potražuje Interpol.

Vijesti

Nova pravila za ulazak državljana BiH u Njemačku

Njemačka je 12. septembra zbog pogoršane epidemiološke situacije ponovo proglasila Bosnu i Hercegovinu državom visokog rizika zbog čega su uvedena nova pravila za naše...

Održana 7. sjednica GV Srebrenik

Nakon duže pauze zbog sezone godišnjih odmora, danas je u Srebreniku zasijedalo Gradsko vijeće. Sedmu po redu vijećničku  sjednicu karakterisao je  obiman dnevni red...

U Seoni otvoreno prvo registrovano sklonište za napuštene pse

U mjestu Seona otvoreno je prvo sklonište za napuštene životinje na gradskom području Srebrenika i prvo na području Tuzlanskog kantona sa Traces dozvolom za...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe