27.4 C
Srebrenik
Petak, 17 Septembra, 2021

Radnici Krivaje Mobel blokirali zgradu Općine Zavidovići

Radnici Krivaje-Mobel jutros su blokirali zgradu Općine Zavidovići te zabranili ulaz uposlenicima. Na ovaj korak su se odlučili zbog neispunjenog obećanja Skupštine ZDK o uplati finansijske pomoći.

krivaja1

Oko 200 radnika Krivaje-Mobel nalazi se ispred zgrade Općine Zavidovići, a najavili su da će tu ostati do kraja radnog vremena. Ni kiša i niske temperature nisu ih spriječile da ponovo izađu na ulicu i blokadama traže ispunjenje datih obećanja.

U izjavi za Klix.ba predstavnik Sindikata radnika Krivaje-Mobel Besim Hasić je kazao da politička zajednica ne radi ništa na ispunjenju zahtjeva.

“Zgrada je blokirana od jutarnjih sati tako da ni uposlenici nisu ušli. Ovo je štrajk upozorenja jer smo jučer od 13:30 do 22:30 imali pregovore o isplati 100.000 KM pomoći koje je obećala Skupština Kantona, a nikad nismo dobili ni marke”, izjavio je Hasić.

Radnici Krivaje-Mobel već osam mjeseci si bez finansijskih primanja i kako kažu samo žele ispunjenje obećanja i novac pomoći koji je obećan u martu.

Autor: Klix.ba

Vijesti

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

U Sloveniji državni službenici moraju do 1. oktobra imati dokaz o cijepljenju

Svi zaposleni u državnoj upravi u Sloveniji morat će se cijepiti protiv Covida-19, a  negativan test na koronavirus više im neće biti dovoljan za...

Iseljavanje nakon otvaranja Njemačke: Hrvatski kantoni manje pogođeni od bošnjačkih

Jaki egzodus iz cijele BiH počeo je nakon 2017. godine liberaliziranjem tržišta rada Njemačke i drugih EU zemalja za radnu snagu s Balkana, i...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe