22.4 C
Srebrenik
Subota, 25 Septembra, 2021

Sa tuzlanskog aerodroma počinju letovi za Billund i Berlin

Počevši od 31. oktobra i 17. decembra, Wizz Air uvodi dvije nove avionske linije iz Tuzle do Billunda u Danskoj i Berlina u Njemačkoj. Cijene karata će iznositi 29,99 KM za Billund i 39,99 KM za Berlin.

aerodrom-Tuzla

Najveći niskotarifni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi na ove će destinacije letjeti po dva puta sedmično.

Prvi let Wizz Aira iz Tuzle krenuo je 2013. godine, a dvije godine kasnije ovaj grad je postao 19. baza, a BiH 11. zemlja u kojoj je osnovana operativna baza Wizz Aira.

“Uspostavom ove dvije linije mi ćemo imati 11 destinacija na koje se može letjeti s Međunarodnog aerodroma Tuzla”, kazao je Karasalihović za Klix.ba.

Prema godišnjem planu za 2016. godinu s Međunarodnog aerodroma Tuzla očekuje se da će biti prevezeno blizu 310.000 putnika.

“U prvih šest mjeseci ove godine prevezeno je 145.000 putnika, što znači da mi imamo sve realne šanse kako bismo ispunili naš godišnji plan za ovu godinu”, dodao je Karasalihović.

Podsjetimo, 2014. godine Međunarodni aerodrom Tuzla i Wizz Air potpisali su petogodišnji ugovor o saradnji, prema kojem je aerodrom u Dubravama postao 19. baza mađarske niskobudžetne kompanije u Evropi.

Wizz Air do sada je preveo više od 600 hiljada bh. putnika, a u ponudi će se, zajedno sa dvije nove linije, nalaziti ukupno 10 linija za pet zemalja.

U Billundu se nalazi Legoland, a poznat je i kao dom Lego grupacije. Popularna je turistička destinacija, naročito za porodice sa djecom, pošto se u Billundu nalaze veliki aquapark, zoološki vrt i Kongernes Jelling-dom vikinških kraljeva.

Berlin je poznat po festivalima, raznolikoj arhitekturi, noćnom životu i savremenoj umjetnosti. Poslovni je centar za industriju visoke tehnologije, farmaceutske i elektronske kompanije – idealna destinacija za poslovni put.

Vijesti

Studentima UNTZ -a zabranjeni protesti!

Studentski parlament UNTZ- a objavio je da su protesti koji su bili najavljeni za ponedjeljak 27.09.2021. godine otkazani, jer su iz MUP -a TK...

Novi COVID bilten za BiH koji treba da nas zabrinjava

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je 589 osoba (jučer 852) pozitivno na koronavirus. Testirano je ukupno 2.663 uzorka (jučer 3.457 ). U ovom vremenskom periodu od posljedica COVID-19 preminule 32 osobe (jučer 26): u FBiH...

Uhapšeni pripadnici Granične policije zbog sumje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije BiH u Sarajevu.  Saznajemo da su zbog sumnje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta uhapšene...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe