Sve spremno za ovogodišnji “OGUS”

Gradina

Prvom sjednicom organizacinog odbora „Otvorenog grada umjetnosti u Srebreniku“, privedene su kraju pripreme za ovu kulturnu manifestaciju s tradicijom od blizu četiri decenije, po kojoj je Srebrenik postao prepoznatljiv na širim prostorima BiH.

Na sjednici je usvojen okvirni plan kulturnih sadržaja koji će se, u sklopu ove manifestacije, upriličiti u periodu od 05. do 14. avgusta.

U navedenom periodu, među zidinama srednjovjekovne tvrđave u Gornjem Srebreniku i na otvorenoj pozornici ispred Doma kulture u Srebreniku održat će se  pozorišna predstava, niz koncerata, promocija i drugih kulturnih sadržaja.

Svečano otvaranje “OGUS-a” je u petak 05. avgusta od 20 sati na Starom gradu, a biće propraćeno izvedbom monodrame “Ćorkan”, Harisa Burine.

Kao i prethodnih godina, u Srebreniku će boraviti i desetak eminentnih likovnih umjetnika iz BiH i inostranstva, koji će u sklopu likovne kolonije OGUS-a, pod zidinama srednjovjekovne tvrđave stvarati umjetnička djela.

U svakom slučaju, ovogodišnja manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti”, obilovaće sadržajima za sve ukuse i ispričati mnoge pozitivne priče. Ulaz za sve sadržaje je besplatan.

Generalni pokrovitelj ove kulturne manifestacije je Općina Srebrenik i općinski načelnik Nihad Omerović, a tehnički organizator svih kulturnih sadržaja JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

Vijesti

U aprilu izvršene 253 kontrole i otkriveno 56 neprijavljenih radnika

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u aprilu 2021. godine izvršili su 253 inspekcijske kontrole tzv. akcije na području Federacije BiH kojim su bili obuhvaćeni...

U BiH 340 novozaraženih, preminulo 28 osoba

U našoj zemlji posljednji bilans borbe s pandemijom donosi 340 novozaraženih nakon testiranja 2.566 uzoraka u posljednja 24 sata. Preminulo je 28 osoba kod...

Broj zaposlenih u Federaciji BiH

Broj zaposlenih u Federaciji BiH prema prebivalištu zaposlenika na dan 03.05.2021.godine iznosio je 520.612. Broj zaposlenih prema prebivalištu osiguranog lica i sjedištu poslodavca na...

Stay Connected

21,934FansLike
2,754FollowersFollow
17,600SubscribersSubscribe

Zadnje objave