15.8 C
Srebrenik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Sve spremno za ovogodišnji “OGUS”

Gradina

Prvom sjednicom organizacinog odbora „Otvorenog grada umjetnosti u Srebreniku“, privedene su kraju pripreme za ovu kulturnu manifestaciju s tradicijom od blizu četiri decenije, po kojoj je Srebrenik postao prepoznatljiv na širim prostorima BiH.

Na sjednici je usvojen okvirni plan kulturnih sadržaja koji će se, u sklopu ove manifestacije, upriličiti u periodu od 05. do 14. avgusta.

U navedenom periodu, među zidinama srednjovjekovne tvrđave u Gornjem Srebreniku i na otvorenoj pozornici ispred Doma kulture u Srebreniku održat će se  pozorišna predstava, niz koncerata, promocija i drugih kulturnih sadržaja.

Svečano otvaranje “OGUS-a” je u petak 05. avgusta od 20 sati na Starom gradu, a biće propraćeno izvedbom monodrame “Ćorkan”, Harisa Burine.

Kao i prethodnih godina, u Srebreniku će boraviti i desetak eminentnih likovnih umjetnika iz BiH i inostranstva, koji će u sklopu likovne kolonije OGUS-a, pod zidinama srednjovjekovne tvrđave stvarati umjetnička djela.

U svakom slučaju, ovogodišnja manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti”, obilovaće sadržajima za sve ukuse i ispričati mnoge pozitivne priče. Ulaz za sve sadržaje je besplatan.

Generalni pokrovitelj ove kulturne manifestacije je Općina Srebrenik i općinski načelnik Nihad Omerović, a tehnički organizator svih kulturnih sadržaja JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

Vijesti

Uhapšeni Srebreničanin pušten na slobodu

Nakon što je rije sedam dana SIPA uhapsila Behudina Husića, on je danas pušten iz pritvora. Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Husića...

Fokus SAD i EU na BiH, krajem septembra s liderima, traže rješenja za Izborni zakon

Nastojanja međunarodne zajednice, Sjedinjenih Američkih Država i Europske unije da domaći politički predstavnici intenziviraju dijalog u cilju postizanja dogovora oko izbornoga zakonodavstva, bit...

Kupci, oprez: Iz trgovina se povlači riba u konzervi, prodaje se i u BiH

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je obavijestilo potrošače da je zbog mogućeg prisustva komadića stakla opozvana marokanska konzerva Skuša fileti u suncokretovom ulju 125g. Proizvod porijeklom iz Maroka je datuma...

Stay Connected

21,988FansLike
2,952FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe