19.4 C
Srebrenik
Subota, 18 Septembra, 2021

U Srebreniku održane Sportske igre mladih, mališani smijehom i navijanjem ispunili Sportsku dvoranu u Srebreniku /FOTO/

U petak 15. 7. 2016. godine, ekipa Sportskih igara mladih doputovala je u Srebrenik gdje se nastavila radosna turneja te su mališani imali priliku učestvovati i družiti se u najljepšoj sportskoj priči.

igre6

Šeste BH Telecom Sportske igre mladih su dobile finaliste iz Srebrenika a, dječaci i djevojčice su se takmičili u košarci, Coca Cola CUP-u u malom nogometu za kategoriju 2001. godište i mlađi te Poli CUP-u u malom nogometu u kategoriji 2005.godište i mlađi. Mališani su, pored takmičenja, pokazali da im je bitno upoznavanje, zabava, druženje ali i fer igra kako to Igre, kroz projekat “Fer igra za fer djetinstvo”, u suradnji sa Košarkaškim savezom BiH te uz finansijsku podršku USAID-a,  i promovišu.

igre2

Najbolji u nogometu, u kategoriji 2005. godište i mlađi, bili su iz ekipe “Mladost Doborovci”.

“Danas smo se odlično zabavili i na kraju pobijedili. Radujemo se finalnom takmičenju u Sarajevu te se nadamo da ćemo i tamo ostvariti dobar rezultat” rekao je Kulović Demir iz ekipe “Mladost Doborovci” iz Doborovaca.

igre1

Mališani su publici pružili i odlične košarkaške mečeve, a najbolje na Bosnalijek CUP-u u uličnoj košarci, bile su djevojčice iz ekipe “Celtics” dok je, u muškoj kategoriji 2001. godište i mlađi, odlazak na finalno takmičenje u Sarajevo, obezbjedila ekipa “Kingsi”.

igre3

Posljednje takmičenje u Srebreniku odigralo se u okviru Coca Cola CUP-a, gdje su mališani u kategoriji 2001. godište i mlađi, pokazali sjajne fudbalske vještine. U finalnom takmičenju učestvovale su ekipe “Gordi Albion” te “Stara garda”, a laskavu titulu najboljih te plasman na finalno takmičenje u Sarajevu obezbijedila je ekipa “Gordi Albion” iz mjesta Mihatovići pored Tuzle. “Danas smo u Srebreniku osvojili prvo mjesto  na Coca Cola CUP-u, te se zaista nadamo dobrom rezultatu i u Sarajevu na finalnom takmičenju. Zaista smo sretni što smo danas učestvovali, dobro se zabavili i na kraju pobijedili” izjavio je Anel Mujanović, član ekipe “Gordi Albion”.

igre

Naredni gradovi, domaćini Igara su Orašje, Gradačac i Tuzla, a svi oni  koji žele biti dio najljepše sportske priče, na Igre se mogu prijaviti putem web stranice www.igremladih.ba ili na broj telefona 033/711 930.

igre5

igre4

Vijesti

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

Stay Connected

21,988FansLike
2,941FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe