11.4 C
Srebrenik
Subota, 25 Septembra, 2021

Akmos Srebrenik uspješno realizovao kamp

Akmos

U periodu od 26. do 29. augusta 2016. godine u planinarskom domu „Lipici“, općina Srebrenik, održan je prvi edukativni omladinski kamp „(P)okreni se!“. Organizator pomenutog kampa bio je Omladinski razvojni centar „AKMOS“ Srebrenik. Na kampu su učešće uzeli mladi ljudi starosne dobi od 16 do 27 godina sa područja Tuzlanskog kantona.
Ovaj četverodnevni program za cilj je imao konkretizaciju saradnje mladih iz TK-a, formalno i neformalno osnaživanje mladih ljudi, druženje mladih te njihovo uključivanje u organizacije koje rade na pozitivnim promjenama u društvu. Na kampu su mladi imali priliku naučiti kako da pišu projekte, kako da se aktiviraju u svojim lokalnim zajednicama, da uvide značaj omladinskog aktivizma, timskog rada, te da razvijaju svoje komunikacijske vještine i povećaju nivo tolerancije prema drugom i drugačijem.
S ciljem uspostavljanja dobre međukantonalne saradnje i predstavljanja značaja timskog rada na praktičnom primjeru, Gorska služba spašavanja Srebrenik GSS u BiH i Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo GSS u BiH prezentovale su rad GSS BiH i učesnicima kampa kroz vježbu „Adrenalin park“ omogućili da i sami učestvuju u spuštanju sa tornja na Lipicima. Osim radionica i vježbi, učesnici su posjetili i Stari grad Srebrenik, tvrđavu Gradinu, gdje su upoznati sa historijom starog grada koji se u pisanim dokumentima spominje od davne 1333. godine.
Pokrovitelji ovog projekta su: Općina Srebrenik i općinski načelnik Nihad Omerović, „Tempoplast“ Srebrenik, „Hypomarket“ Srebrenik, „Džeko comerc“ Srebrenik, Medžlis IZ Srebrenik, Auto škola „Uspon“, „Great“ Srebrenik, „Printas“ Srebrenik, putnička agencija „Hazre tours“ Srebrenik, aščinica –  ćevabdžinica „Bosna“ Srebrenik i pekara „Begović“ Srebrenik.
Jedan od medijskih pokrovitelkja ovog projekta je i Radio Srebrenik.
Organizatori edukativnog omladinskog kampa „(P)okreni se!“ na čelu sa predsjednikom Amirom Arifovićem zadovoljni su realizacijom projekta i odzivom mladih ljudi, te se ovom prilikom zahvaljuju svim pokroviteljima koji su podržali projekat i nadaju se da će ovaj projekat preći u tradiciju.

Vijesti

Novi COVID bilten za BiH koji treba da nas zabrinjava

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je 589 osoba (jučer 852) pozitivno na koronavirus. Testirano je ukupno 2.663 uzorka (jučer 3.457 ). U ovom vremenskom periodu od posljedica COVID-19 preminule 32 osobe (jučer 26): u FBiH...

Uhapšeni pripadnici Granične policije zbog sumje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije BiH u Sarajevu.  Saznajemo da su zbog sumnje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta uhapšene...

Albanija izglasala prvu vladu kojom dominiraju žene: Evo ko su nove ministrice

Nakon održanih izbora krajem aprila i pobjede Socijalističke partije na čelu s Edijem Ramom, uslijedilo je nekoliko mjeseci sastavljanja Vlade. Priča je završila uspostavom i...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe