22.4 C
Srebrenik
Subota, 25 Septembra, 2021

Naknadna dostava dokumentacije za zapošljavanje u školama

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona će u ponedjeljak 8.8.2016. objaviti Izmjene i dopune Konkursa za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama TK. Na ovaj način bit će omogućeno kandidatima da naknadno dostave Uvjerenje Službe za zapošljavanje da su nezaposleni i da se nalaze na evidenciji nezaposlenih.

Konkurs,

Konkurs za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama na području TK objavljen je 1.8.2016. godine  zaključno sa 9.8.2016. godine. Iz resornog Ministarstva ističu da je kratak rok za dostavu dokumentacije uslovila kompleksna procedura prijema u radni odnos u ustanovama obrazovanja, koja treba da se okonča do početka nove školske, odnosno nastavne godine.

Veliki broj osoba koje su u prošloj školskoj godini zasnovale radni odnos na određeno vrijeme do 12.8.2016. godine te nisu u mogućnosti da do9.8.dostave Uvjerenje Službe za zapošljavanje da su nezaposleni i da se nalaze na evidenciji obratio se resornom Ministarstvu ali i Ministarstvu za boračka pitanja tražeći da se trajanje konkursa produži ili omogući naknadna dostava Uvjerenja.

Kako bi prevazišli nastalu situaciju, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta će u Izmjenama i dopunama Konkurs za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona, koji će biti objavljen u ponedjeljak 8.8.2016. dati mogućnost kandidatima da Uvjerenje Službe za zapošljavanje da su nezaposleni i da se nalaze na evidenciji dostave naknadno, i to:

–           direktno na pisarnicu

–           putem pošte

–           dostavljanjem Uvjerenja Komisiji na Intervjuu

U dogovoru sa Službom za zapošljavanje TK dogovoreno je da će za ove potrebe Službe po općinama raditi u subotu 13.8. 2016. godine.

Vijesti

Studentima UNTZ -a zabranjeni protesti!

Studentski parlament UNTZ- a objavio je da su protesti koji su bili najavljeni za ponedjeljak 27.09.2021. godine otkazani, jer su iz MUP -a TK...

Novi COVID bilten za BiH koji treba da nas zabrinjava

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je 589 osoba (jučer 852) pozitivno na koronavirus. Testirano je ukupno 2.663 uzorka (jučer 3.457 ). U ovom vremenskom periodu od posljedica COVID-19 preminule 32 osobe (jučer 26): u FBiH...

Uhapšeni pripadnici Granične policije zbog sumje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije BiH u Sarajevu.  Saznajemo da su zbog sumnje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta uhapšene...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe