15.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 19 Septembra, 2021

Održani Dani pacifizma u Bratuncu – AKMOS Srebrenik dao puni doprinos

akmos4

U okviru projekta „Orodnjavanje izgradnje mira na lokalnom nivou“ u Bratuncu je 05. i 06. augusta održana mirovna aktivnost „Dani pacifizma“ kojoj su prisustvovali mladi sa područja Tuzlanskog kantona (Srebrenik, Tuzla i Gračanica) i regije Birač ( Bratunac, Srebrenica i Milići).
U ovoj aktivnosti učestvovali su i predstavnici Omladinskog razvojnog centra “AKMOS” iz Srebrenika.
Ekipu koja je predstavljala ORC “AKMOS” i Općinu Srebrenik sačinjavali su: Amir Arifović, Sabina Imširović, Mahir Suljić, Halid Salkić i Amila Imširović.
Na prvom sastanku se razgovaralo o događajima iz prošlosti, a učesnicima su se obratile i majke civilnih žrtava rata koje su sa mladim ljudima podijelile svoja lična iskustva i osjećanja. Nakon sastanka mladi su se družili i razmjenjivali ideje o budućim projektima.
buy discount wedding veil bridal veils on blushcheek.com
Drugi dan mirovne aktivnosti mladi aktivisti su imali priliku učestvovati na Drinskoj regati, gdje su pokazali da na jednom čamcu mogu biti mladi sa svim svojim različitostima.
akmos2
akmos1
Istog dana, učesnici su boravili i u Srebrenici gdje su razgovarali sa lokalnim stanovništvom, a neki su pronašli vremena, te posjetili izvorište ljekovite vode „Crni Guber“.
Shop 2016 wedding dresses NZ with discount price
Ova aktivnost je još jedan dokaz da mladi u Bosni i Hercegovini ne žele podjele, nego imaju dovoljno, volje, snage i sposobnosti da zajedno rade na pozitvnim promjenama u društvu.

Vijesti

U Srebreniku obilježena 30. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava milicije

Svečanim polaganjem cvijeća na spomeniku poginulim policajcima, kao i borcima Armije RBIH iz Srebrenika, na prigodan način u ovom gradu je obilježena trideseta godišnjica...

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe