14.3 C
Srebrenik
Subota, 18 Septembra, 2021

Večeras svečano otvaranje OGUS-a na Starom gradu

Gradina nocna

Večeras će se, unutar zidina Starog grada  početkom u 20 sati, svečano otvoriti  ovogodišnja  kulturna manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti”, po kojoj je Srebrenik postao prepoznatljiv na širim prostorima BiH. Uz prisustvo brojnih visokih zvanica, manifestaciju će otvoriti načelnik Općine Srebrenik i predsjednik OO OGUS-a Nihad Omerović koji ističe da smo ove godine zakoračili u četvrtu desetogodišnjicu jednog skupa  svih oblika umjetničkog izražavanja, pri čemu će svi građani Općine Srebrenik, u okviru ponuđenog programa, moći pronaći za sebe interesantne sadržaje i uživati u njima.

U okviru ceremonije svečanog otvaranja, u prirodnom ambijentu, poznati bosanskoherecegovački glumac Haris Burina će izvesti svoje životno djelo monodramu “Ćorkan”.

Inače, periodu 05. do 14. avgusta, među zidinama srednjovjekovne tvrđave u Gornjem Srebreniku i na otvorenoj pozornici ispred Doma kulture u Srebreniku, održat će se  pozorišna predstava, niz koncerata, promocija i drugih kulturnih sadržaja.

U subotu od 20 sati na ljetnoj pozornici ispred Doma kulture na programu je koncert grupe “Akustik bend”, a na istom mjestu već sutradan od 20 sati posjetioci će moći uživati u nastupu orkestra “Balsika” iz Tuzle.

Kao i prethodnih godina, u Srebreniku će boraviti i desetak eminentnih likovnih umjetnika iz BiH i inostranstva, koji će u sklopu likovne kolonije OGUS-a, pod zidinama srednjovjekovne tvrđave stvarati umjetnička djela.

U svakom slučaju, ovogodišnja manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti”, obilovaće sadržajima za sve ukuse i ispričati mnoge pozitivne priče. Ulaz za sve sadržaje je besplatan.

Generalni pokrovitelj ove kulturne manifestacije je Općina Srebrenik i općinski načelnik Nihad Omerović, a tehnički organizator svih kulturnih sadržaja je JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

Vijesti

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

Stay Connected

21,988FansLike
2,940FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe