Srijeda, 10 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETVozači oprez, učestali odroni kamenja na kolovoz!

Vozači oprez, učestali odroni kamenja na kolovoz!

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, ali bez vanrednih ograničenja.

odron-na-putu

Upozorava se na učestale odrone kamenja na kolovoz i apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), pa se saobraća usporeno-jednom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Otežano, jednom trakom, zbog radova na asfaltiranju kolovoza, saobraća se i na dionici magistralnog puta M-17 Buna-Tasovčići.

Zbog sanacionih radova i izmjenjenog režima saobraćaja izdvajaju se i dionice: na M-17 Jablanica-Mostar i Nemila-Topčić Polje, zatim M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Zbog aktivnog klizišta na regionalnom putu R-414 Karanovac-Skender Vakuf (u mjestu Ljubačevo), saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.  Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Apeluje se na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice, saopćeno je iz BIHAMK-a.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments