18.4 C
Srebrenik
Petak, 17 Septembra, 2021

BIHAMK: Počinje kampanja “Siguran put do škole”

bihamk_eng

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK), uz podršku Međunarodne automobilističke asocijacije (FIA), danas započinje s realizacijom kampanje “Siguran put do škole” u okviru koje će promovisati i globalnu kampanju “Stay Bright” (“Budi vidljiv”) koja je dio UN Globalne kampanje “Save kids lives”.

Kampanja obuhvata niz aktivnosti namijenjenih populaciji školske djece uzrasta od šest do deset godina, kao što su kratka predavanja s prezentacijom i video spotovima o sigurnom kretanju u saobraćaju, podjela informativno-edukativnih bojanki i reflektirajućih narukvica te radionica “Budi vidljiv” u okviru koje će djeca reflektirajućim trakama ukrašavati svoje ruksake.

Kako je saopćeno iz BIHAMK-a, cilj kampanje je upoznati i educirati što veći broj učenika i mladih pravilnom ponašanju u saobraćaju, s posebnim akcentom na njihovu vidljivost.

Svake tri minute na cestama širom svijeta smrtno strada jedno dijete. Svake godine na cestama širom Europe smrtno strada više od 800 djece uzrasta do 15 godina, dok ih oko 100.000 bude teško povrijeđeno.

Tokom protekle godine u Bosni i Hercegovini smrtno je stradalo 18 djece, dok ih je oko 200 pretrpilo teške tjelesne povrede.

Bilo da su biciklisti ili pješaci, djeca su jedna od najranjivijih skupina učesnika u saobraćaju. Zbog toga BIHAMK želi posebnu pažnju usmjeriti na edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju i njihovo ponašanje u svim segmentima saobraćaja, poručuju iz BIHAMK-a.

Vijesti

Nova pravila za ulazak državljana BiH u Njemačku

Njemačka je 12. septembra zbog pogoršane epidemiološke situacije ponovo proglasila Bosnu i Hercegovinu državom visokog rizika zbog čega su uvedena nova pravila za naše...

Održana 7. sjednica GV Srebrenik

Nakon duže pauze zbog sezone godišnjih odmora, danas je u Srebreniku zasijedalo Gradsko vijeće. Sedmu po redu vijećničku  sjednicu karakterisao je  obiman dnevni red...

U Seoni otvoreno prvo registrovano sklonište za napuštene pse

U mjestu Seona otvoreno je prvo sklonište za napuštene životinje na gradskom području Srebrenika i prvo na području Tuzlanskog kantona sa Traces dozvolom za...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe