11.4 C
Srebrenik
Subota, 25 Septembra, 2021

Klub “Orlova kandža” iz Srebrenika osvojio 8 medalja na Wushu prvenstvu u Srebrenici

wu-shu

Zapažen rezultat na ovogodišnjem Wushu prvenstvu, koje je organizovao “Wing Chun klub Srebrenica”, napravio je  klub “Orlova kandža” iz Srebrenika, koji je osvojio šest zlatnih te po jednu srebrenu i bronzanu medalju.

Oko 100 takmičara natjecalo se u sanda, qinda i taolu varijantama wushu sporta.

Klub “Panter” iz Tuzle osvojio je 15 zlatnih, 16 srebrenih i šest bronzanih. Klub “Dragon” iz Vozuće osvojio je četiri zlatne, pet srebrenih i pet bronzanih medalja.

Organizator XII Wushu prvenstva u Srebrenici bio je “Wing Chun klub Srebrenica”. Najuspješnijim takmičarima dodijeljene su prigodne nagrade.

Wushu sport u svijetu izučava nekoliko miliona profesionalaca i rekreativaca. Tehnike wushua kombinuju udarce rukama, nogama, čiščenja, bacanja i hvatove.

Ovisno o pravilima takmičenja u borbama se koriste udarci laktovima i koljenima. Takmičarski wushu program podjeljen je u sanda, qinda i taolu varijante.

Vijesti

Studentima UNTZ -a zabranjeni protesti!

Studentski parlament UNTZ- a objavio je da su protesti koji su bili najavljeni za ponedjeljak 27.09.2021. godine otkazani, jer su iz MUP -a TK...

Novi COVID bilten za BiH koji treba da nas zabrinjava

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je 589 osoba (jučer 852) pozitivno na koronavirus. Testirano je ukupno 2.663 uzorka (jučer 3.457 ). U ovom vremenskom periodu od posljedica COVID-19 preminule 32 osobe (jučer 26): u FBiH...

Uhapšeni pripadnici Granične policije zbog sumje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije BiH u Sarajevu.  Saznajemo da su zbog sumnje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta uhapšene...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe