22.4 C
Srebrenik
Subota, 25 Septembra, 2021

Krevetić koji ljulja bebu čim zaplače

krev

Dizajner Yves Behar predstavio je krevetac Snoo koji se kada beba zaplače njiše poput majčine materice. Opisao ga je kao prvi pametni uspavljivač beba na svijetu, a opremljen je mikrofonima, zvučnicima i senzorima u strukturi.

Kada detektuje buku i meškoljenje krevetac se lagano zaljulja i to traje sve dok beba ponovo ne zaspi, što znači da roditelji ne moraju ustajati svaki put kad se novorođenče oglasi.

“Snoo obično uspijeva smiriti i najuplakanije bebe i pomoći im da zaspe”, kazao je Behar, dizajner iz Californije koji je i sam probdio mnoge noći kao roditelj. “Kao otac četvero djece direktno sam upoznat s ovim problemom koji ne predstavlja samo teret, već vremenom postaje i zdravstveni problem za oba roditelja i bebu”.

Snoo dolazi s aplikacijom koja omogućava roditeljima da prate kako njihova beba spava. Ovi podaci se prikupljaju i šalju na njihove pametne telefone i tablete koristeći wifi konekciju.

Ovaj proizvod rezultat je petogodišnjeg procesa, a njegov okvir izrađen je od providnog materijala koji omogućava slobodan protok zraka, a roditelji bebu mogu neometano vidjeti.

Vijesti

Studentima UNTZ -a zabranjeni protesti!

Studentski parlament UNTZ- a objavio je da su protesti koji su bili najavljeni za ponedjeljak 27.09.2021. godine otkazani, jer su iz MUP -a TK...

Novi COVID bilten za BiH koji treba da nas zabrinjava

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je 589 osoba (jučer 852) pozitivno na koronavirus. Testirano je ukupno 2.663 uzorka (jučer 3.457 ). U ovom vremenskom periodu od posljedica COVID-19 preminule 32 osobe (jučer 26): u FBiH...

Uhapšeni pripadnici Granične policije zbog sumje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije BiH u Sarajevu.  Saznajemo da su zbog sumnje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta uhapšene...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe