Krevetić koji ljulja bebu čim zaplače

0

krev

Dizajner Yves Behar predstavio je krevetac Snoo koji se kada beba zaplače njiše poput majčine materice. Opisao ga je kao prvi pametni uspavljivač beba na svijetu, a opremljen je mikrofonima, zvučnicima i senzorima u strukturi.

Kada detektuje buku i meškoljenje krevetac se lagano zaljulja i to traje sve dok beba ponovo ne zaspi, što znači da roditelji ne moraju ustajati svaki put kad se novorođenče oglasi.

“Snoo obično uspijeva smiriti i najuplakanije bebe i pomoći im da zaspe”, kazao je Behar, dizajner iz Californije koji je i sam probdio mnoge noći kao roditelj. “Kao otac četvero djece direktno sam upoznat s ovim problemom koji ne predstavlja samo teret, već vremenom postaje i zdravstveni problem za oba roditelja i bebu”.

Snoo dolazi s aplikacijom koja omogućava roditeljima da prate kako njihova beba spava. Ovi podaci se prikupljaju i šalju na njihove pametne telefone i tablete koristeći wifi konekciju.

Ovaj proizvod rezultat je petogodišnjeg procesa, a njegov okvir izrađen je od providnog materijala koji omogućava slobodan protok zraka, a roditelji bebu mogu neometano vidjeti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime