Završni radovi na izgradnji javne rasvjete u Lisovićima

fahir-zukic-za-web

U Mjesnoj zajednici Lisovići u toku su završni radovi na izgradnji javne rasvjete. Prema riječima Fahira Zukića, predsjednika ove mjesne zajednice, u sklopu ovog projekta izgradit će se javna rasvjeta pored lokalnih puteva u ovom naselju, u dužini od 2.500 metara.

U ove radove, ističe Zukić, uložit će se 32.000 maraka, a sredstva su osigurana iz budžeta općine Srebrenik. Već su postavljeni svi armirano-betonski stubovi, a savremena javna rasvjeta, prema riječima Zukića, trebala  bi se pustiti u funkciju u narednih sedam dana. Izgradnja javne rasavjete, dodaje Zukić, predstavlja samo jedan u nizu projekata usmjerenih na unapređenje lokalne infrastrukture i poboljšanje uslova života u ovom udaljenom naselju.

Uporedo s izgradnjom javne rasvjete, obavljaju se i radovi na postavljanju podzemne i nadzemne mreže za kablovsku televiziju.  Planirano je da se svi radovi završe u narednih 15-ak dana, a realizacijom ovog projekata mještani ovog podmajevičkog naselja imat će znatno kvalitetniji televizijski signal.

Vijesti

Stay Connected

21,792FansLike
2,736FollowersFollow
17,500SubscribersSubscribe

Zadnje objave