Akcija kontrole nivoa šećera u krvi u Srebreniku

dan-dijabeticara-za-web-2

U povodu 14. novembra, Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, danas je Udruženje dijabetičara „Plavi krug“ Srebrenik na gradskom šetalištu u Srebreniku organiziralo akciju kontrole nivoa šećera u krvi.

Priliku da besplatno kontrolira nivo šećera u krvi iskoristilo je preko 150 građana općine Srebrenik, a u sklopu ove zdravstvene akcije, predstavnici „Plavog kruga“ danas su građanima besplatno distribuirali edukativne brošure i dijelili jabuke i narandže.

dan-dijabeticara-za-web-1

U okviru obilježavanja ovog datuma, Udruženje dijabetičara i prijatelja „Plavi krug“ Srebrenik proteklog vikenda je, u saradnji s JZU Dom zdravlja Srebrenik u prostorijama ove ustanove, organiziralo i akciju kontrole takozvanog tromjesečnog šećera. U sklopu ove akcije kontrolisano je zdravstveno stanje 90 dijabetičara s ovog općinskog područja. Prema riječima Mirze Glotića, predsjednika Udruženja dijabetičara i prijatelja „Plavi krug“ Srebrenik, u ovom gradu je registrirano 2.100 dijabetičara, mada je broj onih koji imaju povišen šećer puno veći.

dan-dijabeticara-za-web

Vijesti

Stay Connected

21,756FansLike
2,735FollowersFollow
17,400SubscribersSubscribe

Zadnje objave