15.4 C
Srebrenik
Utorak, 28 Septembra, 2021

Omladinski razvojni centar „AKMOS“ iz Srebrenika u akciji pošumljavanja

istaknuta-fotografija-naslovna

Aktivisti Omladinskog razvojnog centra „AKMOS“ iz Srebrenika i predstavnici JP „Šume TK“ dd Kladanj, ŠG „Majevičko“ Srebrenik, krajem prošle sedmice zajedno su sproveli uspješnu akciju pošumljavanja na području općie Srebrenik.

Vrijedni momci i djevojke iz ORC „AKMOS“ Srebrenik odlučili su da uz značajnu podršku i savjetovanje stručnih lica šumskog gazdinstva „Majevičko“ Srebrenik odrade nešto korisno za sebe i svoju lokalnu zajednicu te su se uključili u akciju pošumljavanja. Akcija je sprovedena unutar visokih šuma u odjelu gospodarske jedinice „Tinja – Bistrica“ koja administrativno pripada općini Srebrenik.

Prije samog početka akcije, pri dolasku na odredišnu lokaciju, mladima se obratio direktor šumskog gazdinstva „Majevičko“ Srebrenik, gospodin Kadrija Omazić koji je ukratko pojasnio rad i djelovanje ŠG „Majevičko“ Srebrenik. Nakon njega svim prisutnim su se obratili Galib Mahmutović, šef teh. poslova i pripreme rada i Muriz Mujedinović, upravnik Šumarije Srebrenik te su na praktičnom primjeru pojasnili sam tok pripreme tla i pravilnog vršenja sadnje. Od samog početka akcije vladalo je dobro raspoloženje, što je uz dosta truda i rada dalo rezultat da je na površini 0,50 ha izvršeno zasađivanje 1.250 komada sadnica Smrče.

5
Predsjednik Omladinskog razvojnog centra „AKMOS“ Srebrenik, Amir Arifović je istakao da je ova akcija dokaz da mladost i iskustvo mogu uveliko doprinijeti činjenju pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici i šire, te da vjeruje da će se u narednim akcijama odazvati još veći broj mladih ljudi i da će se ovakve akcije pokretati i u drugim gradovima u kojima do sada mladi nisu imali priliku da aktivno učestvuju u pošumljavanju.
Nakon uspješno sprovedene akcije, uposlenici ŠG „Majevičko“ Srebrenik obezbijedili su ručak za sve učesnike te su uz dobro raspoloženje sumirani utisci i najavljena dobra i uspješna saradnja omladinskog centra i javnog preduzeća.

2

Vijesti

Ambasada SAD o najavama Dodika: Nema otcjepljenja

Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom. Niti Dejton, niti Ustav BiH...

NJEMAČKA: Tri djevojčice danima živjele u stanu s mrtvim ocem, mislile su da spava

Djeca su rekla teti kako tata dugo spava. Bianca je otišla na kat kuće i pronašla brata mrtvog na kauču. Marco R. (35) iz njemačkog...

Danas kiša i oblačno vrijeme: Objavljena prognoza do petka

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar 12; Bihać, Ivan-sedlo i Livno 13; Banja Luka,...

Stay Connected

21,988FansLike
2,960FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe