14.3 C
Srebrenik
Subota, 18 Septembra, 2021

Javne rasprave po pitanju Nacrta budžeta Općine Srebrenik

javne-rasprave-decembar-2017-001

Juče su održane prve Javne rasprave po pitanju Nacrta budžeta Općine Srebrenik, Nacrta Programa izgradnje infrastrukture i Nacrta Programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta na području Općine Srebrenik, za 2017. godinu.
Javne rasprave su održane za Mjesna područja Tinja i Podorašje, a građani su svojim prijedlozima i u direktnim kontaktima mogli dati svoje prijedloge i prioritete na predložene Nacrte.
Na oba ova Mjesna područja izražen je prijedlog što hitnijeg rješavanja problema snabdijevanja pitkom vodom, izgradnja kanalizacione mreže, kolektora i prečistača, a u M.P. Tinja i hitna sanacija klizišta na Strančevici koje ugrožava skoro 40 domaćinstava. Iznad ovog klizišta u neposrednoj blizini je i veliki bazen za vodu koji je takođe ugrožen klizanjem zemljišta.
Prisutni građani su izrazili svoje razumijevanje za tešku ekonomsku situaciju i realnost u kojoj živimo, ali su pokazali optimizam po pitanju predloženih infrastrukturnih projekata i prioriteta u njihovim naseljima.
Za utorak, 06. decembra, planirane su Javne rasprave u MP  D. Potok i MP Srebrenik.
Javne rasprave će se provoditi od 05.12.2016. godine do 08.12.2016. godine.
 
Nacrt budžeta općine Srebrenik za 2017. godinu kao i Nacrti preostala dva dokumenta dostupni su svim građanima općine Srebrenik, kod predsjednika MZ-a (izuzev Nacrta Programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta na području općine Srebrenik za 2017. g., koji će biti dostupan samo za područje MP Srebrenik), na portirnici u zgradi organa uprave općine Srebrenik te na web stranici: www.srebrenik.ba.
Prijedlozi, primjedbe, mišljenja i sugestije na Nacrt navedenih dokumenata mogu se dostaviti putem:
  • telefona (035) 369-162 i 366-412
  • direktno kod Beazete Kešetović, savjetnika načelnika za finansije
  • knjige koja će se nalaziti na portirnici u zgradi organa uprave općine Srebrenik
Pozivamo stanovnike naše općine da učestvuju u kreiranju ovih najznačajnih dokumenta za našu lokalnu zajednicu.
PRESS SLUŽBA
OPĆINA SREBRENIK

Vijesti

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

Stay Connected

21,988FansLike
2,940FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe