19.4 C
Srebrenik
Subota, 18 Septembra, 2021

Javne rasprave za Mjesna područja Duboki Potok i Srebrenik

Jučer su održane Javne rasprave po pitanju Nacrta budžeta Općine Srebrenik, Nacrta Programa izgradnje infrastrukture i Nacrta Programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta na području Općine Srebrenik, za 2017. godinu.

Javne rasprave su održane za Mjesna područja Duboki Potok i Srebrenik, a građani su u direktnim kontaktima mogli dati svoje prijedloge, dopune i izraziti prioritete na predložene Nacrte.
Za MP D. Potok je istaknut prioritet vodosnabdijevanja i izgradnja kanalizacionih sistema sa kolektorima sa prečistačima otpadnih voda.
U MP Srebrenik je između ostalog predloženo ubrzavanje projekta prosijecanje novog korita rijeke Tinje nizvodno od Koprića mosta, čišćenje postojećeg korita rijeke uzvodno od navedenog mosta, izgradnja vodovoda za naselje Ravnuše, kanalizacionog sistema u Ćehajama i dovršenja istoga u Ježincu, kao i njihovo uključivanje u Kolektor i prečistač na Stoglavu, kao i nastavak korićenja Faćkinog potoka.
Prisutni građani su izrazili svoje razumijevanje za tešku ekonomsku situaciju, ali su pokazali optimizam po pitanju predloženih infrastrukturnih projekata i prioriteta u njihovim naseljima.
Za danas su planirane Javne rasprave u Špionici i Rapatnici.

Vijesti

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

Stay Connected

21,988FansLike
2,941FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe