15.4 C
Srebrenik
Utorak, 28 Septembra, 2021

Otežano odvijanje saobraćaja na području općine Srebrenik

Na području općine Srebrenik snijeg pada već više od 24 sata i tokom noći napadalo je novih dvadesetak centimetara, što donosi i probleme u odvijanju saobraćaja.

Prema informacijama iz JKP 9.septembar ekipe su na terenu i rade na čišćenju puteva, pokriven je kompletan prostor općine za šta je angažovano 10 kooperanata sa traktorima, kao i dvije vlastite mašine.

Situacija na terenu nije idealna, ali uzevši u obzir vremenske uslove može se reći da je relativno zadovoljavajuća, tvrdi Vehbija Mehuljić iz  iz JKP  9. septembar, a najteža situacija je na putevima i u mjesnim zajednicama u višim predjelima.

Ekipe koje čiste puteve rade po utvrđenom planu u skladu s prioritetima, i prema riječima Mehuljića razumljivo je što čišćenje nekategorisanih puteva i sokaka ne može biti urađeno blagovremeno.  Građani se mole za da obavezno koriste zimsku opremu kako ne bi dolazilo do većih problema i zastoja u odvijanju saobraćaja.

Zbog vremenskih prilika otežan je i odvoz smeća na području općine Srebrenik, zbog toga što vozila za odvoz smeća teško mogu doći do pojedinih područja, a građani se mole za razumijevanje.

 

Vijesti

Ambasada SAD o najavama Dodika: Nema otcjepljenja

Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom. Niti Dejton, niti Ustav BiH...

NJEMAČKA: Tri djevojčice danima živjele u stanu s mrtvim ocem, mislile su da spava

Djeca su rekla teti kako tata dugo spava. Bianca je otišla na kat kuće i pronašla brata mrtvog na kauču. Marco R. (35) iz njemačkog...

Danas kiša i oblačno vrijeme: Objavljena prognoza do petka

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar 12; Bihać, Ivan-sedlo i Livno 13; Banja Luka,...

Stay Connected

21,988FansLike
2,960FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe