Srijeda, 10 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKU Srebreniku izvedena pozorišna predstava “Američki san”

U Srebreniku izvedena pozorišna predstava “Američki san”

Treće programsko veče tradicionalne kulturne manifestacije “Dani povelje” bilo je rezervirano za ljubitelje scenske umjetnosti. Naime, sinoć je u velikoj sali Doma kulture u Srebreniku izvedena pozorišna predstava “Američki san”, Gradskog pozorišta Živinice, u kojoj igra glumac Elmir Krivalić.

Američki san je tragikomična ispovijest čovjeka koji je tragajući za osnovnim ljudskim pravima u zemljama Zapada tražio svoj identitet, a vratio se sa traumama koje su po njega ostavile tragične posljedice. Predstava počinje tako što Ćazim Klica zakasni na autobus za Frankfurt odakle je direktnim avionom trebao otići u St. Louis i nakon 13 godina vidjeti svoje dijete. Kada se odluči sačekati sljedeći autobus, počinje priču o životu koji ga nimalo nije mazio, iz čega možemo vidjeti da se njegov život sveo na čekanje, kao i životi mnogih ljudi pored nas.

U sklopu kulturne manifestaciej “Dani povelje”, večeras će se u plavoj sali Doma kulture u Srebreniku održati promocija knjige “Tradicija Bosne i Hercegovine – Zanati”, autora Mehmeda Pargana, a u petak je na program Muzičko-dramski program, u izvedbi Gradskog folklornog ansambla, Gradskog teatra i Ansambla “Sevdah koncept” Srebrenik. Tehnički organizator svih sadržaja u sklopu “Dana povelje” je JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik, a pokrovitelji su Općina Srebrenik i općinski načelnik Nihad Omerović.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments