14.4 C
Srebrenik
Subota, 18 Septembra, 2021

Završno općinsko takmičenje osnovaca iz engleskog jezika

U prostorijama Osnovne škole „Duboki Potok“ održano je završno općinsko takmičenje osnovaca iz engleskog jezika, nakojem su učestvovale ekipe iz svih osam osnovnih škola s područja općine Srebrenik.

U konkurenciji učenika sedmih razreda najbolji je Almin Džombić (Druga OŠ), drugo mjesto dijele Muhamed Serdarević (OŠ Podorašje) i Hana Husičić (Prva OŠ), dok je na trećem mjestu Danis Hodžić (Prva OŠ).  U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Prva OŠ, na drugom mjestu je Druga OŠ, a na trećem OŠ „Podorašje“.

U kategoriji osmih razreda prvo mjesto dijele Elad Karić (Prva OŠ) i Mahir Suljić (Prva OŠ), na drugom mjestu je Edin Hadžić (OŠ Duboki Potok), a na trećem Asmir Zahirović (OŠ Rapatnica). U ekipnom poretku najbolja je Prva OŠ, na drugom mjestu je Druga OŠ, a na trećem OŠ „Rapatnica“.

Među učenicima devetih razreda najbolji je Admir Šećić (Prva OŠ), na drugom mjestu je Faruk Slanjankić (Prva OŠ), dok treće mjesto dijele Elda Hadžić (Prva OŠ), Rasema Alibegović (OŠ Sladna), Mahir Kešetović (OŠ Rapatnica) i Dženana Omerović (Druga OŠ).

U ekipnom poretku najuspješnija Prva OŠ, na drugom mjestu je OŠ „Rapatnica“, a na trećem, OŠ „Podorašje“. Najuspješniji takmičarima uručeni su diplome i priogdne nagrade, a izborili su i pravo učešća na predstojećem kantonalnom takmičenju.

Vijesti

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

Stay Connected

21,988FansLike
2,940FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe