Novi problemi sa poplavama, stanje u Srebreniku nije alarmantno

0

Kiša koja pada već tri dana donijela je i nove probleme sa poplavavama na području Tuzlanskog kantona. Prema izvještajima Civilne zaštite situacija na području općine Srebrenik nije alarmantna, sve putne komunikacije su prohodne, a poplavljeno je oko 10 ha poljoprivrednog zemljišta.

Na putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla, zbog klizišta u mjestu Površnice, saobraćaj je potpuno obustavljen, dok je također na putu R-460 Gradačac-Gračanica, zbog izlijevanja vode na kolovoz u mjestu Srnice u prekidu odvijanje saobraćaja.

Na putu M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju, dok na putu R-471 Lukavac – Banovići zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Od OSCZ Gradačac primljena je obavijest da je vodovod Vučkovci, izvorište Domažići poplavljen, te da se voda može koristiti samo za tehničku upotrebu, navodi se u ovom izvještaju.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime