27.4 C
Srebrenik
Petak, 17 Septembra, 2021

Produžen rok za uplatu premije zdravstvenog osiguranja do 31. maja

Rok za uplatu godišnje premije zdravstvenog osiguranja produžen je do 31. ove godine, potvrdio je za RTV Slon Bahrudin Hadžiefendić – ministar zdravstva u Vladi TK.

– Krajnji rok za uplatu premije osiguranja je 31. maj, te nakon ovog datuma rok za uplatu premije zdravstvenog osiguranja neće biti produžavan. Pozivam sve građane, da ukoliko nisu uplatili premiju zdravstvenog osiguranja, do tog datuma do učine, kazao je između ostalog Hadžiefendić.

Nakon isteka tog roka, premiju osiguranja će moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Visina premije osiguranja za 2017. godinu iznosi 20,00 konvertibilnih maraka po osiguranoj osobi. Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona na šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

Osigurane osobe koja ne izvrše uplatu premije osiguranja do 31.05.2017. godine, imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite, ali će snositi dio troškova prilikom korištenja iste saglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranih osoba u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona.

 

Vijesti

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

U Sloveniji državni službenici moraju do 1. oktobra imati dokaz o cijepljenju

Svi zaposleni u državnoj upravi u Sloveniji morat će se cijepiti protiv Covida-19, a  negativan test na koronavirus više im neće biti dovoljan za...

Iseljavanje nakon otvaranja Njemačke: Hrvatski kantoni manje pogođeni od bošnjačkih

Jaki egzodus iz cijele BiH počeo je nakon 2017. godine liberaliziranjem tržišta rada Njemačke i drugih EU zemalja za radnu snagu s Balkana, i...

Stay Connected

21,988FansLike
2,942FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe