19.4 C
Srebrenik
Subota, 18 Septembra, 2021

FINconsult je završio obuku 21. generacije učesnika za sticanje zvanja Certificirani računovođa

U prostorijama Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli je danas upriličena svečanost povodom dodjele certifikata učesnicima, koji su uspješno završili Edukaciju za sticanje zvanja Certificirani računovođa.

FINconsult je završio obuku 21. generacije učesnika za sticanje zvanja Certificirani računovođa u Tuzli, koja se realizovala u periodu mart-april 2017.godine.

Cilj ove edukacije je pripremiti kandidata za uspješno polaganje ispita za sticanje zvanja Certificirani računovođa i osposobiti za obavljanje poslova finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije.

Nastava za Certificiranog računovođu (CR) se sastojala iz četiri predmeta: Primjena upravljačkog računovodstva, Primjena finansijskog menadžmenta, Revizija i sistemi interne kontrole, Finansijsko izvještavanje sa ukupno 68 nastavnih časova.

FINconsult već 10. godinu provodi ove edukacije u Sarajevu, Tuzli, a povremeno u Bihaću i Zenici. Ovu obuku do sada je uspješno završilo više od 1.000 osoba.

Direktor edukativno konsultanske kuće FINconsult, Doc. dr. Ismet Kalić je na današnjoj svečanosti rekao:

“Ovom edukacijom učesnici su obnovili, proširili, osavremenili znanja i vještine i podigli nivo stručne kompentencije u obavljanju finansijsko-računovodstvenih i menadžerskih poslova.

Certifikat računovođe je postao standard za sve one koji su u biznisu, a posebno za one koji se bave finansijsko-računovodstvenim i menadžerskim poslom i nosi višestruke koristi:

  1. Konkurentniji ste na tržištu rada ( prema zvaničnim podacima na Službi za zapošljavanje nema osoba koje imaju certifikat Certificiranog računovođe). Dobivanje certifikata znači dobivanje i zaposlenja.
  2. Bolji, plaćeniji i sigurniji poslovi.
  3. Mogućnost otvaranja vlastitih računovodstvenih servisa ili savjetodavnih agencija”.

Prema zvaničnim podacima prolaznost kandidata educiranih u FINconsult-u je iznad prosjeka prolaznosti na ispitima za sticanje zvanja u finansijsko – računovodstvenoj profesiji u BiH, uzimajući u obzir sva tri mjesta gdje se polažu ispiti (Sarajevo, Banja Luka i Mostar).

U FINconsultu ističu da je ovo početak saradnje sa učesnicima obuke. Saradnja će se nastaviti kroz pohađanje seminara kontinuirane profesionalne edukacije, preplatom na međunarodno indeksirani naučno stručni časopis Poslovni konsultant. Sa druge strane FINconsult će pružiti podršku u rješavanju aktuelne poslovne problematike učesnika obuke, pomoći oko zapošljavanja onih koji nisu zaposleni, a posebna podrška će biti kandidatima koji se odluče na otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa i savjetodavnih agencija.

Nakon dodjele certifikata za sve učesnike obuke za certificaranog računovođu je upriličen i svečani ručak u motelu “Rudar”.

Naredni ciklus koje realizuje FINconsult je Edukacija za vođenje poslovnih knjiga, u toku su projave, a svi zainteresovani se mogu prijaviti i dobiti više infomacija na www.finconsult.ba .

Vijesti

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

Stay Connected

21,988FansLike
2,941FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe