14.3 C
Srebrenik
Subota, 18 Septembra, 2021

Jednomjesečni pritvor za Alena Hajdarevića (29) iz Tuzle i Manuela Mujanovića (22) iz Živinica

Općinski sud Tuzla je prihvatio prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Alena Hajdarevića (29) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojnička krađa.

Postoji osnovana sumnja da je Hajdarević 14. aprila 2017. godine  provalio u stan u Tuzli, uzeo kasicu sa oko 200 KM, a kada je izlazio iz stana  na vratima ga je  zatekla komšinica sa sprata koju je snažno gurnuo i udario u prsa, a nakon toga na izlazu iz zgrade također gurnuo i drugu komšinicu iz zgrade.

Pripadnici OKP PU Tuzla su identifikovali osumnjičenog i lišili ga slobode 20. aprila 2017. godine. Izvršena je kriminalistička obrada,  te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Općinski sud Živinice prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Manuela Mujanovića (22), nastanjen na području općine Živinice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga  i krivično djelo neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja municije iz Zakona o oružju i municiji TK.

Po nalogu ovog Tužilaštva i po naredbi Općinskog suda u Živinicama, pripadnici Policijske uprave Živinice su 20. aprila 2017. godine izvršili pretres porodične kuće u kojoj živi osumnjičeni, te su pronašli paketić sa oko 47 grama opojne droge amfetamin nabavljene radi dalje prodaje, veći broj zasada sjemenki marihuane (canabis sativa), kao i  četiri okvira za municiju i veći broj metaka za poluatomatsku pušku.

Nakon pretresa osumnjičeni je lišen slobode, te je nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

 

Vijesti

U Srebreniku održana promocija knjiga “Breza” i “Grabež”

U Domu kulture u Srebreniku danas je održana promocija knjiga „Breza-94“: bužimska bosanska bitka“ i "Grabež 1992-1993, trganje od zaborava" Knjige su svjedočanstva o herojskoj...

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se...

Džumhur i Alvarez otvaraju meč Davis Cupa između BiH i Perua u Limi

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje nastup u Davis Cupu susretom sa selekcijom Perua u Limi. Meč u okviru Prve svjetske grupe otvorit...

Stay Connected

21,988FansLike
2,940FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe